Annons

Södra satsar på ABB i digital omställning som ska skapa ny standard för skogs- och massaindustrin

ABB och Södra har alltså ingått ett långsiktigt, strategiskt partnerskap för att tillsammans utveckla en roadmap mot nya nivåer av effektivitet, engagemang och digitalisering i Södras hela verksamhet och därigenom utforma nästa generations bruk. Bolagen ska tillsammans leda vägen för en digital transformation med syftet att skapa en ny standard för både skogs- och massaindustrin och den bredare industrin globalt.

Magnus Björkman, affärsområdeschef på Södra Cell.

ÅTERKOMMANDE REVISIONER
Avtalet, som börjar gälla från september 2021, är utformat som ett löpande åtagande med återkommande revisioner av kort- och långsiktiga mål som ska säkerställa digitaliseringen av Södras verksamheter. Södras vision är att bygga upp sina digitala förmågor och att öka effektiviteten, hållbarheten och det cirkulära resursutnyttjandet i hela värdekedjan.
Omfattningen kommer att fastställas gemensamt och använda hela utbudet av den digitala portföljen ABB Ability, som inkluderar:
• ABB:s distribuerade styrsystem (DCS) 800xA, en integrationsplattform med oöverträffade uppkopplingsmöjligheter till affärs- och anläggningssystem som skapar en kollaborativ miljö där beslut kan fattas i realtid
• ABB:s digitala lösningar för massa och papper som tillhandahåller avancerade programvaruapplikationer och gör det möjligt för moderna bruk att maximera synlighet, tillförlitlighet, produktivitet och energieffektivitet
• ABB Ablity Genix Industrial Analytics and AI Suite, en plattform med möjlighet att samla in och kontextualisera data från olika källor

OVÄRDELIG KATALYSATOR
– Digitalisering är en ovärderlig katalysator för tillväxt och framsteg i vår bransch och vi fast beslutna att bidra i omställningen till framtidens optimala bruk, säger Björn Jonsson, ”hub manager” för processindustrier på ABB. Han fortsätter:
– Vår vision är att operatörer och medarbetare i hela branschen ska kunna dra nytta av helautomatiserade, optimerade och uppkopplade bruk, med digitala lösningar och realtidsinsikter som gör att de kan uppnå de högsta kvalitetsstandarderna. Det här samarbetet med Södra är ett utmärkt exempel på hur vår digitala portfölj tillsammans med vår erfarenhet av samverkan och stöttning i branschen kan hjälpa bruken att nå nya höjder av effektivitet.
Projektets ramverk formas utifrån ABBs väl beprövade metod att arbeta med varje kund på deras specifika resa för att identifiera kundens mål och hur deras utmaningar kan lösas på bästa sätt, och därefter tillsammans skapa och verifiera lösningar efter behov för fortsatt anpassning och utveckling.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title