Annons

Elbåtsutvecklaren Candela vässar räckvidden till 50 sjömil med nya T-Top-versionen

Bärplanen gör att Candela C-8 är ett vasst el- och miljövänligt alternativ för de som med motorbåt vill resa hållbart mellan de populära hamnarna vid de stora sjöarna i Italien, Schweiz och Österrike, eller medelhavskusten i Kroatien, Grekland och Spanien.
I samband med öppningen av två nya utställningslokaler i Cannes tillsammans med den franska partnern Sud Plaisance, lanserar det svenska marinteknikföretaget även versionen Candela C-8 T-TOP, som har ett kolfibersoltak som ger gott om skugga för de åtta passagerarna, samt nya funktioner som gör C-8 till den idealiska platsen att tillbringa långa, soldränkta dagar på vattnet.

Robust design
Kolfiber T-Top väger bara 47 kilo, men är robust nog att bära flera vattenleksaker – två SUPs, en kajak och massor av fiskespön. Eller varför inte vattenskidor, eftersom den väckningslösa C-8 är det perfekta farkosten för att fullända de vackra stora spraysvängarna.
T-Top har även fästen för extrautrustning, som radar, sökarljus eller en VHF-antenn. Den kommer också att förses med invändiga ”downlights,” med möjlighet att ha en röd nattlampa som bevarar besättningens mörkerseende – praktiskt när man kommer hem efter en sen middag. Fusion-ljudsystemet med sex högtalare hörs lätt, eftersom C-8 är viskande tyst även vid 30 knops toppfart.

”Att köra Candela C-8 i vågor på Medelhavet är som att köra en högklassig elbil på motorvägen: Tyst, smidigt och utan utsläpp,” skriver Candela i sin pressanmälan och fortsätter: ”Att lyfta upp båten ur vattnet minskar inte bara förbrukningen till en bråkdel av vad en planande båt skulle använda, det skapar också en tur oöverträffad av något annat fartyg till havs eftersom båten är orörd av vågorna.”
– Resan är bara bättre. När du väl flyger är alla dåliga saker med traditionell båtfärd borta. Den är tyst, det smäller inte och den är väldigt billig att köra, säger Bruno Delahaye, VD för Sud Plaisance, som nyligen provade C-8 utanför Cannes.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title