Annons

”Sverige vid en vändpunkt”: Han tar över i SAPs svenska rörelse

Långvägaren inom SAP, Per Alm, har utsetts till ny chef för SAP Sverige. Han tar över efter Anne Haaber-Bernth, som efter bara åtta månaders framgångsrikt ledarskap blivit befordrad till att på nordeuropeisk nivå leda arbetet med att skräddarsy SAP:s växande portfölj av digitaliseringstjänster till företagens specifika behov. – Vår verksamhet i Sverige befinner sig vid en tydlig vändpunkt liksom många andra marknader med ett stort förtroende från långvariga kunder, förklarar SAPs nordenchef, Marika Auramo, bakgrunden till det snabba bytet på topposten i den svenska rörelsen.

Per Alm har över 20 års erfarenhet av IT-branschen, varav 16 år i olika befattningar på SAP i Sverige och Norden inom bland annat marknadsföring, operativt arbete och försäljning.
Med sina 40 år blir Per Alm den yngsta landschefen på SAP Sverige någonsin och kommer att leda en kundinriktad organisation med en växande portfölj av mjukvarulösningar. Han har examen i IT-studier från Göteborgs Universitet.

”Sverige vid en vändpunkt.”
Marika Auramo är chef för SAP i Norden och Baltikum sedan mitten av januari 2019. Hon beskriver den senaste förändringen:
– Vår verksamhet i Sverige befinner sig vid en tydlig vändpunkt liksom många andra marknader med ett stort förtroende från långvariga kunder. Vi arbetar hårt med att skräddarsy våra heltäckande lösningar och tjänster för varje enskild kund med målet att ännu snabbare kunna leverera affärsnytta baserat på extern data och kundernas egen information. Det arbetet sker nu på både global och regional nivå, säger Marika Auramo.
– Det är tråkigt att Anne nu lämnar sin tjänst men jag är också stolt över att hon blivit befordrad till en högre position inom företaget. Jag har utsett Per Alm till hennes efterträdare för att säkra våra framgångar i Sverige. Han är en ung och samtidigt väldigt erfaren ledare som drivs av de nya möjligheterna och han kommer att säkerställa att förändringarna blir till konkret nytta för våra kunder, avslutar hon.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title