Annons

Teamcenter Quality 6.0: Kan man minska produktutvecklings- och driftskostnader och samtidigt vässa kvalitén?

Det är både intressant och av stor praktisk vikt att kvalitetsaspekterna får starkare kopplingar till MOM. Med Manufacturing Operations Management-lösningar på plats blir det också möjligt att implementera sin strategi för fullständig digitalisering av tillverkningsverksamheten. Framför allt för att det ger ”end-to-end-insyn” från produktutveckling till produktion, vilket gör det möjligt för beslutsfattare att lätt identifiera områden som ska förbättras inom både produktdesign och tillhörande tillverkningsprocesser, och göra de nödvändiga operativa justeringarna för en smidigare och effektivare produktion.
– Kombinationen av moduler gör att man kan sluta kretsen av kvalitetsprocesser i Teamcenter, som är en del av PLM- och automationsportföljen Xcelerator, summerar Siemens Alessandro Cereseto, marknadschef för MOM-segmentet, Manufacturing Operations Management, inom Siemens Digital Industries Software, som förutom MOM-produkterna nu även sköter marknadsföringen av den nya Teamcenter Quality-komponenten.

FÖRDELAR MED MJUKVARULÖSNINGAR I KVALITETSHANTERINGEN
Det finns alltså en rad fördelar med att använda denna typ av mjukvarulösningar för kvalitetshantering. Alessandro Cereseto pekar på följande allmänna bitar:
• Man kan optimera och förbättra produkt- och processkvaliteten genom att stödja utvecklingen av lärdomsprocessen relaterat till att man sätter mjukvaran i arbete
• Det blir lättare att upptäcka och hantera potentiella fel med guidad FMEA, alltså felläges- och effektanalys
• En annan effekt brukar vara att samarbetet mellan produktutvecklings- och ingenjörsavdelningen förbättras
• Man får stöd för förmågan att hantera problemlösningsprocessen
• Förbättrar samarbetet med leverantörer och partners

FÖRBÄTTRINGAR I NYA QUALITY 6.0
Men som sagt, även mer konkret finns här förbättringar i nya Quality 6.0. Detta är de viktigaste funktionsförbättringarna och nyheterna:
• Man kan skapa master- och variant-FMEA
• Spara tid på att skapa FMEA-varianter samt optimera lärdomen
• Ge FMEA-strukturförbättring i nätvy
• Införande av en ny struktur för kvalitetsprocesser
• Förbättra arbetsytan för kvalitetsledning för problemlösning
• Utnyttja Teamcenter-kvaliteten med Partner Connect i Teamcenter
• Förbättra kvaliteten genom att utnyttja samarbete mellan produktutvecklings- och produktionsingenjörer

Vidare noterar Cereseto att den integrerade lösningen erbjuder process- och designorienterad inspektionsplanering i kombination med kontrollplanshantering för att förhindra omarbetning och minska kostnaderna.
– Den här bilden visar ett viktigt mål för vad vi vill uppnå med Teamcenter Quality: Våra kvalitetslösningar hjälper kunder att undvika domänsegregation och nå rätt intressenter eftersom det är inbyggt i Teamcenters samarbetsplattform så all information finns på en enda plattform. Därför blir Bill-of-Quality (BOQ) ett ställe där all relevant information blir tillgänglig för användarna.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title