Annons

TELGE satsar på Symetri för ritnings- och modellhantering

Digitaliseringen inom bostadssektorn är på väg att ta ordentlig fart och en av spelarna som i högsta grad bidrar till detta är PLM-, BIM- och CAx-konsulten Symetri.
Värdet med att jobba med moderna systemstöd inom fastighetsbranschen är stort, menar man inom Telge AB, som är Södertälje kommuns ”koncernbolag” där bl a Telge Bostäder och Telge Fastigheter ingår.
Bolaget har i detta valt att samarbeta med Symetri som partner för nytt heltäckande systemstöd för ritnings-, modell- och areahantering. Avtalet som slutits mellan partnerna gäller i tre år och har föregåtts av en offentlig upphandling i tuff konkurrens.
- Våra medarbetare får ett modernt stöd för att enkelt få fram grafisk information i ritningar och modeller och där areorna från ritningen blir grunden för hela hyreshanteringen, säger Magnus Tallberg, CAD/BIM ansvarig på Telge AB.

Den kompletta lösning som Telge nu satsar på är en del i Symetris IWMS-lösning och ingår i konceptet Symetri Efficient Facility som får fastigheter och verksamheter att fungera optimalt under hela livscykeln. Allt från krav, projektering, byggnation, drift & förvaltning till arbetsplatsservice i ett integrerat informationsflöde.

En digital plattform. IWMS står för Integrated Workplace Management Systems och är en digital plattform för service- och fastighetsverksamhet och som integrerar funktioner från flera olika system. Det innebär att företag kan optimera sina processer genom att förenkla och automatisera flöden från att underteckna kontrakt och hantera sitt underhåll till att optimera lokalanvändningen och uppfylla hållbarhetsmål.
Dan Olandersson, som är försäljningschef och en av Symetris experter på Efficient Facility, hävdar att lösningen ger Telge full kontroll över företagets byggnadsinformation och gör att man kan ha ritningen som stöd i det vardagliga arbetet oavsett om man arbetar med projektering, uthyrning, förvaltning, ekonomi eller driftsteknik.

Det mobila gränssnittet innebär också att stora delar av förvaltningen kan göras ute i fält.

En storspelare på fastighetsområdet. Vidare står det klart att Telge AB inte är något litet företag. Bolaget, med dotterbolag, äger och förvaltar cirka 9 100 bostäder varav 650 radhus. Via Telge Fastigheter har man också uthyrning och förvaltning av kommersiella- och kommunala fastigheter där man äger och förvaltar ca 450 000 kvm lokaler.
– Vi är mycket glada över att en så stor och kompetent beställare som Telge har valt oss som samarbetspartner på sin fortsatta digitalisering av fastighetsbeståndet. Det visar att vårt tankesätt kring våra fastighetslösningar är rätt, säger Olandersson.

Klart är att Symetri IWMS-lösning fått ett bra genomslag på fastighetsområdet. PLM&ERP News har tidigare rapporterat om att Stockholms Universitet och Stockholms Stads fastighetskontor valt att satsa i samma spår.
Missa inte artikeln:
Beställningar värda nära 25 miljoner på Symetris IWMS-system

 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title