Annons

TILLVERKNING: ABB lanserar tredje generationens PLC-serie på AC500-plattformen

AC500-eCo V3 är en vidareutveckling av sin föregångare AC500-eCo V2 och delar samma fysiska dimensioner, men har fyra gånger så stor processorkraft, fyra gånger mer programminne samt 50 procent mer I/O. Den nya serien är fullt kompatibel med befintligt sortiment av S500-eCo och S500 I/O samtidigt som den också möjliggör helt nya lösningar med de tillhörande åtta optionskorten som bland annat består av digitala ingångar och utgångar, seriella kommunikationskort och KNX switch.

Kommunikation som OPC UA och MQTT ger användaren möjlighet att skapa säkra molnlösningar tillsammans med TLS-kryptering. Den nya serien innehåller även fler protokoll än sin föregångare som exempelvis IEC61850, Ethernet/IP, KNX och BACnet.

Precis som för övriga AC500-plattformen så används den CODESYS-baserade mjukvaran Automation Builder för programmering och konfigurering, där samtliga IEC 61131-3 programmeringsspråk stöds.

”En välkommen lansering som vi gör idag, efterlängtad av både våra kunder och medarbetare,” säger Viktor Lindholm (bilden), produktmarknadschef för AC500 på ABB i Sverige.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title