Annons

Tung värvning av IFS: SAP- och Dynamicsman ny produktchef

Nye IFS-basen, Darren Roos, fortsätter att bygga upp sitt eget ledningsteam för den svenska affärssystemutvecklaren. Idag meddelar man en ny tung värvning till nyckelpositionen som CPO (Chief Product Officer): SAPs produktchef för SAP S/4 HANA Cloud, Christian Pedersen. Han har också varit chef för Microsoft Dynamics ERP.
Att Darren Roos nu tar in ytterligare en tung SAP-man i organisation är inte överraskande. Roos kom själv från SAP till IFS, där han basade över bolagets Cloud ERP-verksamhet. När han nu bygger sitt eget team är det naturligt att man tar med sig medarbetare man känner mer på djupet och har förtroende för. Tveklöst kvalificerar sig Christian Pedersen väl för jobbet med de mycket viktiga positionerna han tidigare haft inom både SAP och Microsoft.

Det är sålunda en global position som Christian Pedersen kommer att besätta inom IFS. Jobbet kommer att vara av stor strategisk vikt för IFS: att bestämma inriktningen för den svenskägda affärssystemutvecklarens produktportfölj, som omfattar ERP, EAM (Enterprise Asset Management) och Fältservicehantering (FSM).

”Attraktiv portfölj.” Enligt IFS’ pressmaterial kommer Christian Pedersen och hans team att arbeta med kunder, partners och resten av IFS-organisationen för att förutse, utveckla och leverera övertygande lösningar till IFS-kunder.
”Bolagets satsningar på innovation fortsätter att fokusera på att leverera värde till kunder, genom differentierade och effektiva lösningar som är lätta att förstå och adoptera av kunder, framtidsutsikter och partners,” skriver man.
Själv konstaterar Pedersen att IFS har en mycket attraktiv mjukvaruportfölj och kompetent medarbetarstab:
– Absolut, bolaget har alla ingredienser som krävs för att leverera värde till kunder som ingen annan aktör: bra produkter, engagerade medarbetare och en förlovad kundbas. Jag går in i detta för att jag ser en möjlighet att göra skillnad för företag runt om i världen och för tillväxt inom våra målmarknader.

Applications, Maintenix och Field Service. Bland de produkter som Christian Pedersen kommer att ha i fokus är en stark serie av produkter som rönt goda vitsord från alla de ledande analytikerna. Bland dessa kan nämnas IFS Applications, IFS Maintenix och IFS Field Service Management.

IFS-basen Darren Roos.

I sin roll kommer Pedersen att samarbeta med Thomas Säld, IFS Senior VP för produktutveckling, för att översätta kundernas krav till konkreta produkter.
– Att kunna attrahera branschens största talanger är ett bevis på hur IFS resa artar sig. Styrkan i vår ledning är enastående och visar på vårt långsiktiga engagemang för kunder, som kommer att dra nytta av Pedersens innovativa och pragmatiska tillvägagångssätt, säger Darren Roos.

Christian Pedersen kommer att vara baserad i Seattle, USA.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title