Annons

Välbesökt firande när Garp firade 40 år och släppte nya versionen av sitt ERP-system

Ett av de ERP-system som tillhör de mer långlivade på marknaden är svenska Garp. Nyligen firade sitt 40-årsjubileum med pompa och ståt. Firandet gick av stapeln på Astern mat där allting började en gång i tiden, i IT-konsulten Pulsens lokaler, eller Västgöta-data som det hette vid tidpunkten för Garps födelse. Faktum är att några av Garp-grundarna arbetade där. Och under en av jubileets programpunkter, Studio Garp, fångade dagens moderator, Ingela Rydell, fint att det har hänt en hel del på de gångna 40 åren:
- Garps historia började redan 1979 när företaget Microcraft skapades. Till att börja med byggdes tandläkarsystem och fastighetssystem. Sommaren 1983 skrevs de första kodraderna till vad som ämnades att bli ett alldeles eget datasystem. Våren 1984 levererades det första systemet. Det hade inget namn vid denna tid, de första kunderna fick helt enkelt den egna loggan på startbilden och upplevde att systemet var gjort unikt för dem, vilket var mäkta populärt, berättade Rydell.
Till firandet var både kunder och återförsäljare inbjudna och under dagen bjöds det både på historier från förr och intressanta nyheter i den nya version av Garp som släpps nu. Några av utvecklarna som lade grunden till Garp, Anders Filipsson och Bengt Dahlberg, var med och berättade hur det var att ”jobba hemifrån” på den tiden när diskettstationerna var så stora att de knappt kunde bäras av en person. Man fick också höra om motståndet till att införa e-post: ”vad ska det vara bra för, vi har ju gula lappar?”
När Studio Garp var över fortsatte dagen med speeddating. Både återförsäljare och tredjepartsleverantörer var inbjudna och kunderna fick chansen att prata integrationer, leverantörsfakturahantering, BI-lösningar och även träffa Garps support- och utvecklingsavdelning.
Allmänt om Garp kan noteras att det är ett flexibelt och funktionsrikt affärssystem, som sedan starten 1984 skapat ordning och reda hos små- och medelstora företag inom tillverkning, fashion och distribution. Lösningen köptes 2005, tillsammans med Microcraft, av Jeeves Information Systems och idag ägs båda affärsystemen av Forterro-koncernen.
De flesta av oss som utvecklar Garp finns i Borås.

När jubileumsfirandet fortsatte efter lunch var det dags för workshops. Det fanns flera olika pass att välja bland. Workshopparna bröts för att fira med födelsedagstårta och därefter började firandet med After Work och en DJ, som höll på långt in på natten.
– Vi på Garp är otroligt stolta över vår produkt och väldigt glada över att vi fick möjligheten att fira detta ihop med våra kunder. Detta kommer vi bära med oss väldigt länge. Stort tack till alla som kom och ville fira detta med oss, summerar produktmanagern, Anneli Andersson.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title