Annons

Volvokoncernen tar miljötäten med världens första fordon tillverkat av FOSSILFRITT STÅL…

Under premiären fick åskådarna alltså se världens första maskin tillverkad av fossilfritt stål. Dessutom informerades man om ytterligare ett banbrytande samarbete inom hållbart stål. EU-kommissionären för den inre marknaden, Thierry Breton, och Sveriges näringsminister Ibrahim Baylan deltog vid eventet tillsammans med Martin Lindqvist, VD för SSAB, och en rad andra talare.

NETTONOLLUTSLÄPP PER ÅR 2040
Med målet att vara klimatneutrala och uppnå nettonollutsläpp av växthusgaser år 2040 arbetar Volvokoncernen för att utveckla hållbara transport- och infrastrukturlösningar för framtiden. Vid sidan av elektrifiering av fordon och maskiner strävar Volvokoncernen efter att minska koldioxidavtrycket från hela leveranskedjan, och den senaste innovationen är ytterligare ett steg i rätt riktning.
– Att presentera det första fordonet i världen tillverkat av SSAB:s fossilfria stål är en riktig milstolpe. Vårt samarbete med Volvokoncernen visar att den gröna omställningen är möjlig och ger resultat, säger Martin Lindqvist, chef för SSAB, och tillägger:
– Tillsammans kan vi fortsätta att minska vårt klimatavtryck hela vägen till slutkunden och samtidigt säkerställa att våra kunder får stål av högsta kvalitet. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Volvokoncernen inom forskning och utveckling för att ta fram ännu fler fossilfria stålprodukter.

Omställningen mot grönt stål är ett viktigt steg både för Volvokoncernen och för transport- och infrastrukturbranschen i sin helhet, i synnerhet om man betänker att 70 % av en lastbils vikt utgörs av stål och gjutjärn – en siffra som är ännu högre än så för Volvos maskiner. Denna första konceptmaskin, tillverkad vid Volvo CEs anläggning i Braås, är bara början. Serietillverkning i mindre skala planeras under 2022 och följs sedan av masstillverkning.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title