Annons

ABB i partnerskap med Bridon-Bekaert Ropes Group tar fram ny integrerad servicelösning för gruvspel

ABB meddelat idag att man tecknat ett samförståndsavtal (MoU) med Bridon-Bekaert Ropes Group. De två ledande OEM-företagen ska samarbeta för att utveckla ett integrerat servicebjudande för ABBs gruvspel. Avsikten är att gemensamt undersöka utveckling av servicekapaciteten för gruvspelsystem hos kunder världen över. För ABBs del handlar det om en global installationsbas om mer än 600 aktiva produktions- och servicespel. Bridon-Bekaert Rope roll i sammanhanget är att man är en ledande tillverkare av verksamhetskritiska avancerade linor och vajrar.
Vad man ska göra är att utforma, utveckla och leverera tjänster fokuserade på att förbättra viktiga verksamhetsdelar för gruvspelkunderna. Konsultlösningarna inkluderar innovativa arbetssätt avseende säkerhet, produktivitet, riskminskning och hållbarhet. Anpassningen av de bästa metoderna i klassen till förebyggande underhåll kommer ytterligare att förbättras genom integrering av inspektioner, revisioner och optimering av reservdelslager, nu för hela gruvspelsystemet. Fokus ligger på Australien, Europa, Kina och Nordamerika.
- Vi har valt att samarbeta med Bridon-Bekaert Rope på det här sättet eftersom vi kan se många fördelar för våra kunder som använder ABBs gruvspelsystem, summerar Charles Bennett, Global Service Manager för Business Line Hoisting, inom ABB Process Industries.
ABBs digitala lösningssvit för övervakning och optimering av gruvspel är en av de över 200 lösningarna inom bolagets Ability-familj. Smart Hoisting, som den heter, ska kombineras med Bridon-Bekaert Ropes VisionTek-erbjudande för linor kombineras under kategorin för förebyggande underhåll. Detta tillför teknik för anläggningens hälsotillstånd samt plattformar för hälso-/prestandaövervakning och tjänster till gruvspelverksamheten.

”Av vårt tidigare samarbete och våra diskussioner på senare tid framgår det tydligt att vi utgör ett utmärkt team för dessa framtida projekt, där vi kan demonstrera vår gemensamma förmåga för alla typer av tjänster,” säger Charles Bennett.

Exempel på ett ABB-gruvspel.

Introduktion av en omfattande serviceportfölj
Vidare konstaterar Koray Bineklioglu, GM för Advanced Services på Bridon-Bekaert Rope att mani kan erbjuda täckning av stora geografiska områden och många olika tjänster gemensamt.
– Vårt potentiella samarbete sträcker sig över olika geografiska områden och ett brett spektrum av tjänster. Vi ser fram emot den nära förestående introduktionen av vår omfattande serviceportfölj och vårt samarbete med kunder som ofta brottas med utmaningen att balansera produktivitet och service av gruvspel. Vår VisionTek-lösning kommer att erbjuda kunderna ett komplett paket, inklusive realtidsanalys, digital dataåtkomst och expertövervakning av kritiska arbetslinor, vilket i slutändan förbättrar effektiviteten och minskar stilleståndstiden.

Man noterar för övrigt i pressmaterialet att, ”med elektrisk drivning och möjlighet att använda förnybara energikällor, är gruvspelen en framtidsinriktad lösning.” Verksamheten har varit framgå¨ngsrik och hittills har ABB levererat fler än 1 000 lösningar för gruvspel globalt.
Som leverantör av kompletta gruvspelsystem kan vi ge kunderna låga livscykelkostnader, hög tillförlitlighet och systemtillgänglighet, snabb genomförandetid för projekt och en enda källa till material för kompletta system, inklusive service och reservdelar. 

Bridon-Bekaert Ropes Groups VisionTek optiska mätteknik används för att förutsäga kritiska repprestanda.

Bridon-Bekaert Ropes Group (BBRG), en avdelning av Bekaert, är en ledande global innovatör, utvecklare och tillverkare av avancerade linor och vajrar med bästa prestanda. Koncernen levererar lösningar med överlägset värde inom sektorerna för olja och gas, vindkraft, gruvdrift, kranar, hissar och andra sektorer. VisionTek är den ledande optiska 3D-mättekniken med prestanda- och ytalgoritmer som jämför prestanda i realtid med kritiska krav på repparametrar.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title