Annons

Polarion & Mendix: Hon ska lyfta Siemens-partnern Taipuva på den svenska marknaden

Medan många andra företag bromsat under pandemin blomstrar affärerna för Taipuva Consulting. Bolaget erbjuder smarta systemlösningar för företag som vill strömlinjeforma sitt arbetssätt och minska time-to-market, men också gebnom att underlätta arbetet med regulatorisk efterlevnad. Mjukvaror som Polarion, menar Taipuvas sverigechef, Tord Ringenhall, ”hjälper företag att jobba smartare istället för hårdare och har mottagits bra av kunderna.” Efter de lyckade insatserna kring Envirotainers senast utvecklade containersystem tänker han smida medan järnet är varmt. Därför kliver nu Gunilla McLeod in som ”Head of Sales”, som den formella titel lyder.
– Ja, men så är det, säger Ringenhall. Vi tar nu nästa steg på vår tillväxtresa i Sverige och satsar på större närvaro. Som en del av denna strategiska satsning kommer Gunilla McLeod in som säljchef, och tar med sig ett brett nätverk av intressanta kontakter från branscher där vi vill expandera såsom byggbranschen, fintech-sektorn och svensk industri.

Envirotainer-caset, där Taipuva hade en viktig roll, handlade om att utveckla ett nytt containersystem. Denna produkt representerade ett stort utvecklingskliv därman fullt ut tagit steget från mycket mekanik i produktutvecklingsarbetet till digitalisering och mjukvarufokus in om ramen för ett ”Product-as-a-Service-upplägg”.

ENVIROTAINER-CASET I KORTHET: ”Stort mjukvarufokus”
Innan vi går vidare ska vi i korthet redogöra för Envirotainer-caset som alltså handlade om att utveckla ett nytt containersystem. Denna produkt representerade ett stort utvecklingskliv därman fullt ut tagit steget från mycket mekanik i produktutvecklingsarbetet till digitalisering, mjukvarufokus och en förmåga att möta högt ställda tekniska och regulatoriska krav i de toppreglerade flyg- och läkemedelsbranscherna. Detta har krävt radikala grepp, både bemanningsmässigt inom FoU, liksom ifråga om PLM-verktyg.
– Jag räknade efter och kunde notera att vi har 70 personer på R&D-sändlistan idag (FoU), Totalt handlar det om 30-talet anställda och 25 konsulter, plus chefer och administratörer ovanpå det. Totalt ca 70 personer på R&D alltså, säger Dan Mattsson, chef för teknisk produktledning på Envirotainer.

Dan Mattsson, chef för teknisk produktledning på Envirotainer. Läs PLM&ERP News fallstudie – klicka på rubriken för att länkas direkt till artikeln: PLM CASE: Han ledde tolv fördömda män på Envirotainer – som vågade och vann!

Bland konsulterna i utvecklingsarbetet, finns alltså Taipuva Consulting.
Han berättar vidare att Envirotainer i detta utvecklingsarbete har gått från en brokig programmiljö präglad av enklare lösningar som Word och Excel i huvudroller, tillsammans med PTCs Windchill och Creo och andra CAD-verktyg som primära plattformar till ett helt nytt läge.
– Det har varit viktigt för oss att bryta upp detta med en traditionell mekanikpipeline. Det som blivit prioriterat för oss har istället varit mjukvarusidan. Vi behöver kunna hantera hård- och mjukvara och allting däremellan.
Varför är mjukvaruområdet så viktigt?
– Av flera skäl. Vi vill dels integrera våra lösningar i kundernas processer och det gör vi genom att erbjuda digitala tjänster, summerar Mattsson.
Ett utmärkt exempel på ”Product-as-a-Serivice”, sålunda.

DEL AV SATSNINGEN PÅ MENDIX
Åter till Gunilla McLeods roll. Som konstaterades i ingressen samarbetar Taipuva med Siemens Digital Industry Software och är återförsäljare av systemen Polarion och Mendix.
– Det ska bli roligt och givande att få in någon som kan satsa helhjärtat på försäljning. McLeod har även en annorlunda bakgrund, t ex inom modebranschen och kontrasten mellan henne och Taipuvas övriga anställda, som är ett gäng doktorer i fysik och en civilingenjör, kommer att bidra till nödvändig dynamik i företaget. Vi med en bakgrund inom forskning är mer konsultativa varför det är viktigt att få in någon som kan fokusera på relationsbygge.

Rekryteringen av Gunilla McLeod som ”Head of Sales” är förstås också en del av Taipuvas satsning på Polarions systersystem Mendix. Denna satsning kan även innebära fler rekryteringar till Taipuva, som i nuläget består av två heltidsanställda och fem konsulter i Sverige.
– Jag ser fram emot att prospektera marknaden och applicera Taipuvas system på nya, oprövade branscher. Min bakgrund är inom mode, media och finans och det blir en rolig utmaning att få jobba i en bransch jag tror starkt på: techbranschen, där framtiden ligger, säger Gunilla McLeod.

Vill du veta mer om lågkodplattformen Mendix? Här är en länk den färska artikeln:
PLM: Siemens köp av TimeSeries stärker miljön kring lågkodplattformen Mendix

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title