Annons

ERP: Implema tar steget in i SAP Store med nya appen CURRENCY för automatiserad valutakurshantering

Klart är att ERP- och affärssystemkonsulten Implema, med SAP- och Microsoft Dynamics-lösningarna som utstående specialitet, är inne i en mycket proaktiv och utvecklingsbenägen period. Inte minst sedan man under fjolåret tagit in private equity-bolaget Litorina som majoritetsägare. Efter detta har man bl a ingått strategiskt partnerskap med Planacy (en "best of breed-lösning" för automatiserad och datadriven finansiell planering), anställt en ny tillväxt VP – Sara Storm – och ytterligare markerat vägen framåt mot expansion med rekryteringen av en “Head of Growth and Acquisitions, Viktor Lundqvist. Idag händer det mera:
Implema lanserar sin första app i SAP Store. Med appen kan företag enkelt och helt automatiserat få in valutakurser i sitt affärssystem, ett arbete som idag i regel sker manuellt, vilket både är tidsödande och ger utrymme för fel.
- Det här är ett smart sätt att få fler företag att ta del av lösningar på problem som någon annan redan löst. Dessutom till ett bättre pris eftersom lösningen inte behöver byggas från grunden. Det blir ett sätt att återanvända smarta lösningar till ett lägre pris för kund. Genom att köpa en lösning på SAP Store vet man att lösningen är kvalitetssäkrad av SAP, oavsett vilken leverantör som står bakom lösningen, kommenterar Carl-Johan Nordqvist, Manager Business Solutions på Implema.

Att SAP är en av världens ledande, om inte den ledande, leverantörer av affärssystem är ingen nyhet. Till denna position hör förstås också att ha en ordentlig ”app-shop” och i detta är SAP Store, något förenklat, SAPs motsvarighet till Apples Appstore
och Googles Play. Men istället för telefonappar, erbjuder SAP Store stället ett stort utbud av standardiserade lösningar för flera av SAPs plattformar, bland annat deras affärssystem. Här finns tusentals tilläggslösningar som gör plattformen ännu vassare. Förutom SAPs egna appar och övriga lösningar, kan även de partnerföretag, som likt Implema, ingår i SAPs globala nätverk, samla sina smartaste lösningar och göra dem tillgängliga för en betydligt större publik.

Här tar nu Implema, med sin pilotapp Currency Updater, första steget in i den här världen. Med denna app kan företag koppla upp sitt affärssystem mot riksbankerna och därigenom få tillgång till automatiska uppdateringar av valutakurser så ofta de behöver och vill.
– Appen Currency Updater är integrerad med SAPs standardfunktionalitet för uppdatering av valutakurser, med den skillnaden att man får all data från riksbankerna levererad i rätt format direkt. Inga manuella handpåläggningar behövs innan du skickar in dem i standardfunktionen. Hanteringen är helt automatiserad. På köpet får man även en app där man direkt i SAP kan titta på världens olika valutor i Fiori-format direkt inifrån affärssystemet, säger Carl-Johan Nordqvist.

Lösningen köps via SAP Store och betalas per månad så länge som man
vill använda lösningen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title