Annons

Hur kan BAE Systems’ ShareAspace göra skillnad i interoperabilitet och dataintegritet inom PLM & BIM?

Numera BAE Systems-ägda utvecklaren av standardsbaserad PLM-mjukvara, Eurostep, anordnar den 4 juni ett event runt sin ShareAspace-mjukvara. Denna lösning är en lättanvänd plattform för samverkan kring produktdata. ShareAspace gör samarbetet med leverantörer och partners enkelt samtidigt som informationen är säker och tillgänglig i molnet. På användarsidan hittar vi framstående aktörer som Volvo AB, Siemens Energy och Saab Kockums. Det senare fallet, Kockums, är i sammanhanget ett intressant exempel på nyttan med lösningen. Man använder ShareAspace som en ryggrad i ett digitala tråden-koncept där denna PCLS-baserade (Product Lifecycle Support) plattform knyter ihop mjukvaror och data från AVEVA, PTC och andra applikationer.
I dagsläget har ShareAspace mer än 20 år på nacken och har under denna tid fortsatt att utvecklas med nya kapabiliteter och till att täcka nya områden som t ex BIM och leverans på tekniska plattformar som molnet. Eurostep har i skenet av denna utveckling blivit en stark internationell aktör inom PLM, och nu senast inom BIM på bygg- och anläggningssidan, med fokus på säker samverkan inom eh produkts och anläggnings livscykel.
Komplexiteten och den utvecklingen inom moderna digitala ekosystem är dynamisk och ständigt pågående. Att hålla sig uppdaterad om detta är en nyckel till framgångsrik hantering och på ShareAspace Forum 2024, presenterar man produkter inom ShareAspace-familjen och lösningar samt trender och den senaste utvecklingen. Hur kan Eurosteps ShareAspace-produkter spela en avgörande roll för att möjliggöra sömlös interoperabilitet, säkra samarbetsmiljöer och säkerställa dataintegritet? Frågan får sitt svar den 4 juni då eventet går av stapeln på det nya World of Volvo Centret i Göteborg. Från Eurostep ryktas också om att det kommer att hållas ett User Group-möte på eftermiddagen i Eurostep lokaler i Göteborg. Mer om detta inom kort.
Vad kan man förvänta sig?
• Mattias Johansson, Eurosteps CEO, och Darren Nice, Digital Asset Management Director på BAE Systems Digital Intelligence kommer att berätta om de senaste affärsuppdateringarna och hur detta kopplas till de senaste insikterna på PLM-området.
• Det blir djupdykningar med branschspecifika sessioner av vertikal-ansvarige Sylvain Marie, Simon Pettersson och Magnus Färneland, som visar verkliga applikationer och det värde ShareAspace-produkter levererar inom olika sektorer.
• En viktig bit av konferensen är mötena och diskussionerna med andra professionella, branschledare och Eurostep-teamet under raster och lunch.
• Deltagarna kommer också att få en exklusiv guidad rundtur i det splitternya World of Volvo Centret och dess dedikerade Volvo-utställning.
• Årets tema, "Att bygga broar", är mer än en metafor, säger Magnus Färneland. Det återspeglar vårt engagemang för att lösa de kritiska utmaningarna med dataintegration, samarbete och hantering i den digitala tidsåldern med ShareAspace. Eurostep är i detta en kompetent partner för att navigera i dessa utmaningar och för att utnyttja dem för strategiska fördelar.

Hur vässar man effektivast sina affärsprocesser? Få lär säga emot att samverkan är en nyckel i detta. Inom Industri 4.0-koncept, BIM nivå 3, cirkulär ekonomi, integrerade digitala tvillingar, IoT, dubbelriktade digitala trådar och annat behövs verktyg som stöder produkter och tillgångar från start till avveckling och återtillverkning. Det är i detta och en hel del annat som ShareAspace-plattformen kommer in i handlingen.
När man nu den 4 juni kör sitt ShareAspace Forum 2024 ligger fokus på presentationerna på det som är kärnfunktionaliteter och kapabiliteter i mjukvara: Interoperabilitet och samarbete över tekniska värdekedjor. 
BAE Systems Darren Nice kommer att vara där och berätta om BAE Systems, varför Eurostep är intressant och något om framtiden. Användare av ShareAspace-mjukvaran att finnas på plats så det blir en bra plattform för mingel med andra användare. Projekt, produkter och användningsfall kommer att presenteras. 

Som alltid när det gäller ShareAspace blir det mycket relaterat till försvar, tillverkande industri med fordon och bygg- och anläggningar. Här talar vi om behov av samverkan och hantering av data över produktens livcykel och hur ShareAspace kompletterar lösningarna från de stora PLM-leverantörerna. Och hur kopplingarna ser ut till digitala tvillingar och trådar.
Länk till anmälan och registrering:
https://www.eurostep.com/shareaspace-forum-2024/

Ett intressant case om Volvo Bussar och ShareAspace
För den som vill veta mer om hur ShareAspace används i praktiken, kanske en lite udda tillämpning, rekommenderas den fallstudie som PLM&ERP News publicerade i september 2023, rubricerad:

Volvo Bussars Jörgen Ohlsson om en lyckad carve out:
”Så skapade vi en molnhub för överföring av alla karossdata till en ny partner”

PLM&ERP News’ Verdi Ogewell diskuterade I denna artikel ett s k ”carve-out” case med Volvo Bussars Jörgen Ohlsson, senior PDM-rådgivare på bolaget och projektansvarig. 2020 fick han uppdraget att få över alla data i ett komplett informationspaket för karosseri-tillverkningen till VECV, för de bussar Volvo säljer i Indien. Utmaningarna var flera: dels att identifiera och definiera hur man dokumenterar produkterna på Volvo Bussar, dels att utveckla en smart plattform som kan fungera som en tillgänglighets-hub i överföringen av dessa data. De bitar som skulle överföras var 3D-data i CATIA (CAD) och andra strukturella bitar som skulle plockas ur Volvos produktdatabas och PDM-system KOLA, i den länkade artikeln ovan berättar han om hur det hela gick till.
Klicka på den länkade rubriken ovan för att läsa hela caset.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title