Annons

IFS värvar industridirektör från telekomjätten Ericsson

IFS har utnämnt Markus Persson till Global Industry Director för telekommunikation. Persson kommer till IFS från Ericsson, där han har arbetat med den strategiska inriktningen av bolagets OSS/BSS-portfölj i mer än 20 år. På IFS kommer Persson att ansvara för att driva tillväxen inom telekomsektorn vidare, tillsammans med det globala säljteamet.
Det är framför allt inom fältservicesegmentet som IFS lyckats synnerligen väl på telekomsidan, bl a med just Ericsson som en av de större kunderna. Totalt inom telekom stöds för närvarande runt 100 000 telekom-ingenjörer av IFS Service Management-lösning; en mjukvara som bl a sju gånger i följd utnämnts som marknadsledande av analytikern Gartner när det gäller FSM, Field Service Management. FSM-mjukvaran betyder också en hel del för IFS sett ur ett finansiellt perspektiv, där tillväxten på licenssidan växte med 105 procent YoY senast.
- Till skillnad från andra leverantörer erbjuder IFS en enda plattform som gör det möjligt för organisationer att hantera hela livscykeln, inklusive intensiv kapitalförvaltning och komplex personalförvaltning, säger Markus Persson i en kommentar, och tillägger: ”Bredden och djupet i deras lösningserbjudande är väl lämpat för telekombranschen och bevisas av deras betydande affärsframgångar inom sektorn under de senaste åren.”

Med utnämningen av Markus Persson räknar IFS med att man kommer att fortsätta att skapa tillväxt inom telekommunikationssektorn och utöka IFSs team av experter som verkligen förstår fältservice och branschanvändning.
”Utnämningen bidrar till affärsenhetens framgång efter en sekvens av betydande senaste segrar inom telekommunikationsindustrin, inklusive ledande operatörer och infrastrukturleverantörer i Belgien, Frankrike, Sverige, Australien, Saudiarabien, Grekland och Tyskland,” skriver bolaget i en pressrelease.

Klart är att IFS är erkänt ledande på FSM och EAM-områdena (Enterprise Asset Management). Bolaget är t ex den enda aktören som utpekas som etta både av Gartner – i deras positioneringsranking, Magic Quadrant för Field Service Management (FSM) – och den andra stora analytikern, IDC, i deras motsvarighet för Enterprise Asset Management (EAM), IDC MarketScape.

FSM en tung differentiator
Man pekar vidare på en av FSM-sidans senaste kap: Proximus, som är den ledande telekomoperatören i Belgien. Proximus valde IFS för att stärka sin fältarbetare och leverera högre effektivitetsnivåer, genom att använda AI för att optimera planering och schemaläggning av personal.

Marne Martin, VD för Service Management, EAM och Industries på IFS, kommenterade värvningen av Markus Persson så här:
– Vi välkomnar honom till IFS-teamet vid en betydande punkt i vår tillväxt i branschen och ser fram emot att lägga till hans djupa kunskap, skicklighet och expertis till vår globala stigande kundförväntningar, förändrade affärsmodeller och disruptiva teknologi har gjort service till en nyckelkomponent och differentiator för framtida framgång och tillväxt inom telekommunikationssektorn. Den pågående teknologiska utvecklingen skapar otaliga möjligheter för ambitiösa telekomföretag och vi är glada över att kunna stödja dem i deras affärsomvandlings-resa.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title