Annons

KONSULTERNA: AFRY topplacerat i ranking av de främsta internationella ingenjörs- och designbolagen

GODA SKÄL ATT VARA NÖJD. Svenska storkonsulten AFRY, med CEO och koncernchefen Jonas Gustavsson i spetsen, har fått ett fint kvitto på bolagets starka positioner inom konsultvärlden på sina kärnområden. Bolaget rankas som nummer 1 globalt inom massa & papper i Engineering News Record (ENR) ranking bland de främsta internationella ingenjörs- och designföretagen. I den övergripande kategorin hamnar AFRY på plats fyra inom industriella processer och plats åtta inom energisektorn.
AFRYs höga ambitioner att leverera hållbara lösningar till våra kunder återspeglas i Engineering News Records (ENR) ranking. I 2023 års upplaga av top 225 internationella ingenjörs- och designbolagen finns AFRY bland de 20 största leverantörerna och behåller sin 18:e plats från föregående år. Om man tittar på alla sektorer i ENR Global Sourcebook är AFRY väl positionerat bland TOP10-företagen i flera kategorier.
─ De här resultaten visar AFRYs globala marknadsposition som ett av de ledande internationella ingenjörsföretagen inom våra kärnsektorer. Vi är fast beslutna att samarbeta med våra kunder för att tillsammans accelerera omställningen till ett mer hållbart samhälle, säger Jonas Gustavsson.
AFRY har i dagsläget ca 19 000 anställda med konsulting inom industri, energi- och infrastruktur. Bolaget har en en nettoomsättning på 24 miljarder och är noterade på Nasdaq Stockholm.

Allmänt kan noteras att AFRYs kompetens täcker sektorerna energi, industriella processer, byggnader, tillverkning, vatten, avfall, transport och telekom, vilket bolaget menar, ”gör att AFRY är väl positionerat för att stödja kunderna i den gröna omställningen som drivs av dekarbonisering, elektrifiering, digitalisering och cirkularitet.”
Så här ser AFRYs placeringar ut i ett antal skilda kategorier i Engineering News Record:

Rankning inom industriella processer 
AFRY har uppnått flera topplaceringar i specifika kategorier i ENR Global Sourcebook 2023. Inom industriella processer rankas AFRY som fyra i den övergripande kategorin. AFRYs positioner i underkategorierna är:  

Nummer 1 i kategorin Massa & papper

Nummer 2 i Livsmedel och drycker

Nummer 4 i Kemikalier (ej petroleum)

Nummer 4 i Stål & icke-järnmetaller

Nummer 7 i Gruvdrift

Ranking i energisektorn 
I energisektorn har AFRY plats nummer 8 i den övergripande kategorin och rankas i underkategorierna enligt följande: 

Nummer 2 i kategorin Kraftvärme

Nummer 3 i Drift och underhåll

Nummer 7 i Vattenkraft

Nummer 8 i Transmission och distribution

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title