Annons

Malin Frenning blir ny VD på forskningsinstitutet RISE

RISEs styrelse har utsett Malin Frenning till ny VD på RISE. Frenning tillträder sin nya befattning den 2 oktober och ska leda RISE fortsatta arbete med att stärka konkurrenskraften inom svenskt näringsliv och bidra till en hållbar tillväxt och utveckling av samhället.
RISE är ett oberoende statligt forskningsinstitut, tänkt att vara en innovationspartner för att utveckla teknologier, produkter, tjänster och processer som bidrar till en hållbar värld och ett konkurrenskraftigt näringsliv.
- Det känns fantastiskt roligt och spännande att kliva in i ett bolag där fokus ligger på hållbar tillväxt genom forskning och utveckling av hög kvalitet. RISE är en viktig och stark aktör för att säkerställa ett hållbart samhälle och jag ser fram emot att tillsammans med RISE medarbetare göra skillnad i samverkan med näringsliv, offentlig sektor samt akademi, säger Malin Frenning.
Nuvarande RISE-basen, Pia Sandvik, går vidare i en roll som VD för Teknikföretagen.

Malin Frenning är idag EVP och Head of Infrastructure Division hos konsulten AFRY. Hon har flera ledande befattningar inom både näringsliv och offentlig sektor bakom sig, bland annat som Landstingsdirektör på Stockholms Läns Landsting och som VD för Telia Sverige. Hon har också haft styrelseuppdrag i Svenskt Näringsliv och i IT & Telekomföretagen.
– Vi är mycket glada att kunna rekrytera Malin Frenning till RISE. Hennes bredd och djup inom såväl näringsliv som statlig verksamhet gör att hon passar väldigt väl in som vd för RISE. Hon har drivit komplexa kunskapsorganisationer med stor framgång, och är en ledare som engagerar och snabbt skapar förtroende, säger Jan Wäreby, styrelseordförande RISE.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title