Annons

PLM för modeindustrin: Infor och Made2Flow lanserar kopplat ”miljögränssnitt” för hållbarhet

Eftersom modemärken möter ett ökande tryck att mäta sin miljöpåverkan och följa kommande regleringar som PEFCR och Digital Product Passport, kommer gränssnittet mellan Infor och Made2Flow att automatisera nödvändiga dataflöden och beräkningar av påverkan. Genom att samla in data från hela försörjningskedjan – från garnleverantörer och tygföretag till plaggtillverkare – kommer Infors gränssnitt med Made2Flow att underlätta meningsfulla realtidsinsikter från vilka man kan övervaka, mäta och analysera viktiga, fördefinierade mätvärden. Detta kommer inte bara att möjliggöra större synlighet av det bredare sammanhanget av modelivscykeln, det kommer också att leverera det nödvändiga samarbetet för att möjliggöra kontinuerliga mätningar för att nå mål och kommunicera effektivt och transparent med intressenter.

Mäter varje aspekt av plaggens livcykel
Det enda sättet att verkligen förstå hållbarhetsuppgifterna för ett visst plagg eller föremål är att mäta miljöpåverkan från varje aspekt av dess livscykel, i relation till CO2, vattenförbrukning och andra indikatorer. I modeförsörjningskedjan är detta oundvikligen komplicerat och tidskrävande, vilket kräver oöverträffade nivåer av samarbete för att samla in, kontextualisera och utnyttja relevant data.
– På Made2Flow har vi utvecklat teknologier för att övervinna dataluckor och validera data för att äntligen kontinuerligt kunna mäta effekten av hela kollektioner på ett trovärdigt sätt. Tack vare vår Bill of Process-motor (BOP) har vi lyckats vi normalisera data och ge varumärkesföretag och leverantörer verktyg för att förstå deras påverkan på alla de viktiga områdena, kommenterar Tal Shogol, CEO för Made2Flow.

Ökad hållbarhets-ROI
Shogol tillägger att de regelverk som nu utvecklas tvingar modevarumärken att använda effektmätning inte bara som en konsumentinriktad lösning utan också för interna syften för att kontrollera effektminsknings-aktiviteter i realtid.
– Tack vare samarbetet och gränssnittet med Infor kommer varumärkesföretagen att kunna mäta sina hållbarhetsinsatser noggrant och driva snabbare mot effektminskning som ett intuitivt arbetsverktyg och öka sin hållbarhets-ROI (Return On Investment). På Made2flow tror vi mycket på partnerskap som detta; det är det enda sättet att gå över till en industri med låg påverkan.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title