Annons

”Rekordsnabb badutrustning”: ARENA vässar prototypsidan med 3DEXPERIENCE Works, digitala tvillingar och utökad simulering

”Bra exempel på vad DS SOLIDWORKS-användare kan vinna på utveckling i molnet”, säger GIAN PAOLO BASSI. Upptaget bland SOLIDWORKS (SW) användare av bolagets 3DEXPERIENCE Works-plattform börjar ta sig. PLM&ERP News har bevakat frågan sedan de första lite trevade försöken åren runt 2010. Men det har börjat röra på sig ordentligt när det gäller SW-communityn och viljan att flytta upp i molnet och till Dassault Systemes breda PLM- och affärsplattform 3DEXPERIENCE, via 3DEXPERIENCE Works (3DX Works), som kom 2019. "På två år har antalet 3DX Works-användare gått upp med 330%,” sa Dassault's Geo Leader, James Aslin, i vår senaste intervju på området.
När 3DEXPERIENCE World avslutades i förra veckan i Dallas, USA, konstaterade också Dassault’s ansvarige för plattformen, VPn och PLM&ERP News-bekantingen, Gian Paolo Bassi, också att så var fallet. Och man tog dessutom upp en kortare, men intressant, fallstudie: världsledande utvecklaren badkläder och relaterad kringutrustning, Arena. ”Bolaget använder 3DEXPERIENCE Works för att ge sina kunder högpresterande produkter snabbare och mer hållbart,” sa Bassi och konstaterade att Arena därmed var ytterligare ett exempel på produktutvecklare som utökar användningen av SW-applikationer med denna 3DX Works-plattformen.
Vad Arena tagit sikte på, säger Loris Vallesi, Head of IT & Business Solutions, på Arena, är att lägga upp en lösning som ger tillgång till en portfölj av design-, simulerings- och samarbetsapplikationer på molnet som är skräddarsydda för Arenas affärsbehov.
- Med 3DEXPERIENCE Works skapar vi ett ekosystem. Våra designers kan arbeta tillsammans i en enda miljö och snabbt utbyta information, vilket i hög grad hjälper oss att samarbeta med våra partners, säger Vallesi och pekar på framsteg som att man redan kortat ner prototypcykeln, inkluderat tiden till marknaden, för simglasögon med 70 procent.
Med realtidsinformation och feedback i en virtuell samverkansmiljö menar Arenas IT-chef att man kan skapa, testa och optimera digitala tvillingar av produkter med högre kvalitet, samtidigt som man minskar antalet fysiska prototyper, såväl som den tid och de resurser som skulle ha behövts att förbereda dem. Hållbarhetsargumentet alltså, vilket förstås väger tungt i dessa klimatkritiska dagar.
Klicka på rubriken för att läsa mer på PLM&ERP News.

Loris Vallesi säger vidare att man räknar med stora vinster baserat på att bolagets designers nu kan arbeta tillsammans i en enda miljö och snabbt utbyta information:
– Detta hjälper oss i hög grad att inte bara samarbeta bättre internt utan också med våra partners. Dessutom; genom att simulera allt på vårt designkontor, behöver vi inte skapa flera produktprover eller använda produktprover från tredje part, så vi minskar våra CO2-utsläpp. Förbättrade arbetsflöden hjälper oss att leverera prestanda, stil, komfort och passform till kunderna samtidigt som vi integrerar hållbarhet i processen.

Andrea Mazzanti, CIO på Arena, redogör för hur man designar badglasögon i SOLIDWORKS-miljön.

Kraftfullt bräddat användningsområde med 3D Works
När 3DEXPERIENCE Works lanserades 2019, blev det den hittills klart bästa och billigaste bron till DS PLM-plattform och molnet. Sedan 1 juli 2023 får alla som köper en SW-licens plattformen på köpet.
Enklast beskrivet är 3DX Works Dassault Systèmes portfölj av applikationer på och för dess 3DEXPERIENCE-plattform, specifikt tillägnad de hundratusentals SOLIDWORKS-kunder, oftast små och medelstora företag, som produktutvecklar och innoverar varje dag.
– 3DEXPERIENCE Works utökar användarvänligheten och enkelheten hos SOLIDWORKS till finjusterade och förenklade applikationer på plattformen som förbättrar samarbetet, tillverkningseffektiviteten och affärssnärheten, och stärker en arbetsstyrka, hävdar Gian Paolo Bassi, VP för just 3D Works.

Många känner f ö säkert också igen honom som tidigare mångårig exekutiv chef för SOLIDWORKS CAD-plattform. Specifikt när det gäller Arena-caset säger han:
– Arena visar till fullo det oöverträffade värdet av vår 3DEXPERIENCE Works-portfölj på ett företags samarbete, produktivitet och innovation. Varje år förbättrar vi våra erbjudanden för att ge användarna fler fördelar. Våra molnbaserade lösningar levererar de möjligheter de behöver för att effektivt modellera, visualisera och förutsäga produktegenskaper och prestanda och bidra till deras innovationsprocess på ett mer hållbart sätt.

Arena har kortat ner prototypcykeln, inkluderat tiden till marknaden, för simglasögon med 70 procent, genom att kollaborera via 3DEXPERIENCE Works i molnet.

Mer om 3DEXPERIENCE Works
Vill du veta mer om hur framtiden för 3DEXPERIENCE-plattformen ser ut? Missa inte att läsa PLM&ERP News djupintervju med James Aslin, Geo Leader på Dassault Systemes. Klicka på den länkade rubriken nedan:

Vart är SOLIDWORKS på väg?
Några perspektiv på resan mot 3DEXPERIENCE Works-plattformen

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title