Annons

Världsledande datacenter-bolaget Vertiv i samarbete kring hållbarhet med RISE

Vertiv går in i partnerskapsprogrammet på Platina-nivå. Grundarpartners sedan tidigare är Ericsson, Facebook, Vattenfall, ABB, Luleå Tekniska Universitet samt Region Norrbotten. RISE partners sätter stort värde på den storskaliga testmiljön med datacenter-moduler, klimat- och värmeboxar, vindtunnlar samt edge- och vätskekylningstestbäddar. Denna miljö ger möjlighet att ta simuleringar och koncept till implementerade demonstrationer och tester för datainsamling och analys.

TEKNISK SPETSKOMPETENS
– RISE erbjuder teknisk spetskompetens inom tillämpad forskning, vilket gör dem till en perfekt partner för Vertiv. Samarbetet kommer att hjälpa oss att leda branschen in i en ny era av hållbara storskaliga moln-, företags- och edge-datacenter, säger Vertivs CTO Stephen Liang.
– RISE spelar en avgörande roll i den europeiska utvecklingen mot hållbarhet och Vertiv kan erbjuda ingenjörskonst för datacenterbranschen som ligger i absolut spets, tillägger Giordano Albertazzi, Vertiv president, EMEA.

Datacenter är en mycket viktig del av den digitala infrastrukturen. Effektivitet och hållbarhet är områden som blir allt mer angelägna. Nya teknologier, systemlösningar och komponenter måste vara genomtänkta, utvecklade, testade och verifierade innan de kan nå marknaden. För oss är partnerskapet med RISE avgörande i det arbetet, säger Giardano Albertazzi.

ÖVERSKOTTSVÄRME TILL GHRÖNSAKSODLING
Vertiv stöttar också utvecklingsprojekt som RISE driver där överskottsvärme från datacenter används på olika sätt som till exempel odling av mjölmask och grönsaker, torkning av biomassa samt fjärrvärmesystem – som enligt den senaste förstudien skall kunna nå en vattentemperatur på 90-95°C i fjärrvärmesystemet.
Andra gemensamma projekt för Vertiv och RISE innehåller lastbalansering, total livscykelanalys av datacenter och deras komponenter, krypterad maskininlärning, autonoma digitala infrastrukturer och självläkande system, bränsleceller, digital CO2 övervakning för användare, nya kylningsmetoder och system för hantering av värme som stödjer värmeåtervinning och cirkulär ekonomi.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title