Annons

Volvo Cars teknikfond investerar i optik- och bildteknikutvecklare av holografiska lösningar som kan integreras i vindrutan

I pressmaterialet skriver Volvo Cars Tech Fund att den här typen av teknik kan skapa ett brett synfält i en ”heads-up display”, som kan ingjuta en känsla av distans när virtuella objekt överlagras på den verkliga miljön i en vindrutekonfiguration. Detta ger en säker och immersiv upplevelse.
– Spectralics är ett spännande företag med teknologi som verkligen lovar mycket, säger Henrik Green, produktchef på Volvo Cars. Genom att stödja deras utveckling kan vi föra fram den potential som deras produkter kan ha i framtida Volvo-bilar.

Andra potentiella användningsområden för tekniken inkluderar avancerade filter för olika applikationer, avkänning i kabinen, säkrare framåtseende kameror och digitala holografiska projektioner.
– Vi är stolta över att samarbeta med en progressiv teknikledare som Volvo Cars, säger Ran Bar-Yosef, medgrundare och verkställande direktör för Spectralics. Vi identifierar flera beröringspunkter med Volvo Personvagnars vision i ekosystemet och ser framtida Volvos som rätt passform för ny teknik.

EMANERAR BL A FRÅN ALMUNIPROGRAMMET MOBILITYXLAB
Spectralics är en alumn från MobilityXLab-programmet i Göteborg, Sverige och en del av DRIVE-nätverket i Tel-Aviv, Israel. De är båda acceleratorer för lovande nystartade företag med idéer som kan bryta ny mark inom mobilitetssektorn. Volvo Cars har varit en ledande partner i båda initiativen sedan 2017.

  • Denna investering är ytterligare ett resultat av vårt framgångsrika samarbete med MobilityXlab och DRIVE, och det fördjupar vår relation med dessa innovationspartners, säger Lee Ma, chef för Volvo Cars Tech Fund, och fortsätter: ”Spectralics är en bra portfölj som passar oss och vi tror att deras teknologi har potential att sätta en standard för nästa generations bildskärmar och kameror.”

Volvo Cars Tech Fund lanserades 2018 och investerar i nystartade företag med hög potential runt om i världen. Det fokuserar sina investeringar på strategiska tekniktrender som förändrar bilindustrin, såsom artificiell intelligens, elektrifiering och autonom körning.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title