Annons

Volvo Pentas nya satsning: Digitala lösningar för avancerade skalbara fordonskontrollsystem

PRODUKTUTVECKLING. Det händer intressanta saker inom Volvogruppens välkända marinmotor-utvecklare Volvo Penta. Den tid när man fokuserade på bara marina motorer börjar blekna och ersättas med en betydligt bredare verksamhet. Så meddelade Penta nyligen att Volvo Penta Industrial, divisionen för industriella off-road-motorer, att man till verksamheten adderar en satsning på att erbjuda avancerade fordonskontrollsystem, som ger en robust grund på vilken flexibla, uppdaterade och sammanhängande funktioner och gränssnitt som kan samexistera och skalas sömlöst.
Detta kan handla om fordon inom hamnverksamhet, lagerhantering, jordbruksfordon, transportfordon inom olika sorters anläggningar som sågverk och gruvor m m. Målet är att skapa en bred bricka av möjligheter för OEM-tillverkare, som spänner över integrerad anslutning av drivlinor, fordonshantering, automation, förbättringar av fordonsflottan eller webbplatsens produktivitet och annat.
- Vi ger oss ut på en resa där vi erbjuder OEM-företag ett sofistikerat och högpresterande system på vilket framtida lösningar kan byggas i samarbete för att fylla alla tomrum i deras befintliga system, säger Hannes Norrgren, CEO för Volvo Penta Industrial, och tillägger: ”Vi vill utforska effektfulla lösningar, även i outforskade områden, för att stödja OEM, operatörer och vagnparksägare på ett meningsfullt sätt."
På sista raden handlar upplägget om digital kontroll över vagnparker inom off-highway-segmentet, med målet att utveckla dessa smartare lösningar tillsammans med OEM-företag, operatörer och vagnparksförvaltare.
Som en början planerar Volvo Penta att delta i öppna samtal bland sina omfattande kundkontakter för att upptäcka möjligheter. Man kommer att arbeta hand i hand med CPAC Systems, ett dotterbolag och en ledande leverantör av fordonselektronik och produktivitetslösningar, för att omvandla dessa idéer till handlingskraftiga initiativ.
- Vår erfarenhet och produktportfölj är värdefulla byggstenar som kan användas i olika sammanhang, Detta skapar utmärkta vägar för kostnadseffektiv utveckling av nya lösningar för off-highway-segmentet med kort time-to-market, säger Johannes Hauptmann, chef för CPAC Systems.

Klart är att Volvo Pentas etablerade framgång ligger i att hjälpa kunder att optimera sina kraftlösningar för effektivitet, prestanda och lönsamhet, samtidigt som man vartefter saken aktualiserats utvecklat lösningar som också  främjar ett mer hållbart samhälle. Vad företaget nu satsar på är att lyfta detta uppdrag tillhögre nivåer av holistisk kontroll genom att erbjuda avancerade fordonskontroll-system: ”Detta ger en robust grund på vilken flexibla, uppdaterade och sammanhängande funktioner och gränssnitt kan samexistera och skalas sömlöst. Allt i samarbete med operatörer, vagnparksförvaltare, OEMer och tekniska aktörer,” skriver bolaget i pressmaterialet.
– Volvo Pentas tillvägagångssätt kännetecknas inte av färdiga lösningar utan kretsar snarare kring samarbetspartnerskap och meningsfulla dialoger, vilket gör att vi kan utveckla skräddarsydda, mervärdeslösningar tillsammans med våra kunder, utvecklar Hannes Norrgren kring hur man ämnar omsätta planerna till färdiga, anpassade lösningsplattformar.

Katalyserande förändring
CPAC Systems flexibla teknikplattform med hög beräkningskraft kommer att vara kanalen för vilken Volvo Pentas industriella produktivitetslösningar kan byggas och optimeras för off-highway-behov. Volvo Penta och CPAC Systems kommer att utveckla lösningar tillsammans med de förstnämndas kunder för att föra dessa lösningar till OEM och marknaden med högre hastighet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title