Annons

3D-PRINTING: ”Oproffsigt av HP” – tar över 3D Centers kundstock efter oenighet

Bakgrunden är alltså att 3D Center under 10 år varit återförsäljare av industriell 3D-skrivarutrustning. 3D Center har installerat över 70 % av 3D-produktionssystem av HP Jet Fusion och därmed varit HPs största återförsäljare i Sverige. Nu har detta lett till att HP bestämt sig för att själva ”ta över” stora delar av 3D Centers kundstock.
Med viss förvåning och med stor besvikelse tvingas 3D Center meddela att de inte längre har möjlighet att leverera någon utrustning eller förbrukningsvaror rörande HP Jet Fusion.

STOPPADE LEVERANSER
Redan under februari stoppades leveranser som går via 3D Center till slutkunder. Sedan dess har återförsäljaren försökt få till en dialog för att hitta en lösning men tyvärr utan framgång.
– 3D Center vill be alla kunder om ursäkt för att konflikten kan ha lett till förseningar och avstannande av material och beklagar alla eventuella problem detta kan ha orsakat. 3D Center kommer kontakta alla kunder för dialog kring vidare lösning, säger Ulf Qviberg.

3D Center har flera ben att stå på och kommer nu lägga fokus på övriga affärsområden
* AM Printservice, sammarbetspartnerför lokal och online tjänst för utskrifter i MJF och SLS
* AM Efficiency , Egenutvecklad ”postprocessing” utrustning för SLS och MJF
* Produktutveckling med fokus på AM
* Oberoende Investerings konsult AM

NIKE INBLANDAT I EN LIKNANDE HISTORIA
Vi ska rent allmän konstatera att den här typen av agerande från en jätte som HP inte är helt ovanlig. När Nike en gång i tiden anlitade en svensk återförsäljare, MacArvid, och lät dem under tio år bygga upp det då rätt okända varumärket i Sverige, hände precis samma sak. När Nike-logoin var etablerad på marknaden och MacArvid efter stora investeringar i marknadsföring och säljapparat äntliogen skulle börja ta hem lite pengar, ja, då tog Nike själva över.

Man kan alltid diskutera moralen i denna typ av beteende, men utifrån de uppgifter som kommit fram relaterat till HP och 3D Center känns de senares agerande olustigt.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title