Annons

3D-PRINTING: Stor däcktillverkare satsar på lösningar från EOS

EOS meddelar att däcktillverkaren Continental gör en större satsning på additiv tillverkning (AM). Man har köpt flera EOS M 290-system för att få igång en bred användning av industriell 3D-printing som produktionsteknik. Företaget använder system från EOS för serieproduktion av metallkomponenter.

Med EOS-maskinerna blir det möjligt för Continental att snabbt och kostnadseffektivt producera metalldelar med hjälp av AM. Systemet kan på ett tillförlitligt sätt reproducera högkvalitativa delar och möjliggöra innovativa produktionsmetoder.

För att utnyttja teknikens potential inom snarast möjliga tid, har Continental också samarbetat mycket med EOS på andra nivåer – EOS installerade systemen på Continentals fabriker på två månader och hjälpte därefter all personal att påbörja sitt arbete kring AM.

– Vi är väldigt stolta över vårt gemensamma projekt med Continental och ser fram emot att stötta kunden genom hela projektet. I synnerhet var den starka andan i samarbetet mellan våra företag ett viktigt kriterium i Continentals beslut att arbeta tillsammans med EOS. Vi är också väldigt glada att kunna erbjuda Continental all vår hjälp som de kan behöva i andra fascinerande projekt framöver, säger Markus Glasser, Senior VP Region Export på EOS.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title