Annons

ADDITIVT: 3D Center lanserar KODAK 3D Printing i Norden

Att 3D Center är en av de mer offensiva spelarna på den nordiska marknaden för 3D-printing behöver ingen tvivla över. Bolaget har byggt upp en imponerande portfölj av maskiner byggt på distributionsavtal med flera av de stora utvecklarna.
När KODAK, som numera beskriver sig som ett teknologibolag med bildbehandling i fokus, nu gör en storsatsning och släpper ett komplett system av 3D-skrivare är 3D Center förstås på hugget och idag meddelar bolagschefen, Ulf Qviberg att man har tecknat ett distributörsavtal med KODAK 3D Printing. Det gäller försäljning, service och support för Kodaks 3D-skrivare, filament och tillbehör i Norden.
- Kodaks 3D-prints satsning är väl genomtänkt och med avsikt att bli marknadsledande inom desktop FDM. Ett segment som just nu ökar kraftigt med nära en fördubbling av antal sålda enheter per år, säger 3D Center-basen.

3D Center är ett Nordens ledande bolag när det gäller maskiner för additiv tillvekning (AM). Inriktningen ligger på 3D printinghårdvara, kunskap och lösningar för 3D-utskrift och AM. Man har byggt upp en bra portfölj och representerar varumärken som HP, 3D Platform och Sinterit. Till detta lägger man nu KODAKs hela produktutbud, som kommer att distribueras i Norden av 3D Center i Sverige.
– Vi är väldigt glada att inkludera Kodak 3D Printing i vår professionella portfölj av 3D-skrivare,säger Qviberg. Vid utveckling av utrustningen har stabilitet och användarvänlighet varit i fokus. Flera smarta lösningar har implementerats i utrustningen för att säkra kvalitet och tillgänglighet. Vi utökar nu vårt nätverk av återförsäljare i Norden och ser verkligen fram emot att ta KODAK 3D Printing Ecosystem till marknaden.

Förbättrade hårdvarufunktioner. De flesta förknippar säkert KODAK med fotografisk film, men den eran som gjorde bolaget till en global storspelare på masskonsumtionsmarknaden för film är numera passerad och idag är det nya ”bollar” som gäller. Men bolaget har hållit kvar sitt fokus på bildbehandling och har i detta utvecklat flera olika teknologilösningar och 3D-printingbiten är ett av spåren.
KODAK Portrait 3D Printer, har utvecklats för professionell användning och innehåller flera förbättrade funktioner i hårdvara, mjukvara och material för att få en vassare lösning för högkvalitativa delar och ökad användarvänlighet.
Globalt tillhandahåller Kodak hårdvara, programvara, förbrukningsmaterial och tjänster till kunder inom grafisk industri, kommersiellt tryck, publicering, förpackning, elektroniska displayer, underhållning och kommersiella filmer samt konsumentprodukter.

– Vi är förstås glada över samarbetet med 3D Center. Deras erfarenhet av professionella additiva tillverkningslösningar, deras kunskaper om den krävande lokala marknaden och deras passion för denna teknik kommer att hjälpa oss att erbjuda den bästa servicen till våra kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland, säger Demian Gawianski, CCO, Smart International, som hanterar KODAKS licensavtal.

Kvalitet i fokus. Gawianski påpekar att kvalitet är synnerligen angeläget för Kodak. När man visade upp sin Kodak Portrait 3D-printer i början av året, så var det också en lösning med ett robust utseende, med en helt sluten galvaniserad stålram, 200 x 200 x 250mm plattform, LED-indikatorer, glödlarmsensorer, pekskärm och inbyggd kamera.
På materialsidan har man samarbetat med ett icke-avslöjat företag med över 65 års erfarenhet av tillverkning av plastfilament för att skapa en rad material med marknadens lägsta fuktighetsgrad. Bland material som erbjuds finns ABS, PLA, Nylon 6, Nylon 12, HIPS, PLA + och PLA Tough, något som visar att siktet verkligen är inställt på att tillhandahålla bra tekniska material för seriösa tillverkare, snarare än prydnadssaker, men, noterar bolaget, ”skrivaren kommer också att vara öppen för filament från andra märken på marknaden”.
– Vi börjar inte med vanlig PLA eller ABS, konstaterade Gawiansi i en intervju i samband med lanseringen. Vi har PLA + som är nio gånger starkare än ABS, vi erbjuder Nylon 6, Nylon 12 och vi kommer atterbjuda mer och mer material till marknaden så att användarna inte bara kan skriva ut prototyper med den här skrivaren, utan även tillverka delar för slutanvändning.


Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title