Annons

Addnodes dotterbolag, Decerno, tar hem 25-miljonersavtal

IT-koncernen Addnodes dotterbolag Decerno har fått ett avtal värt 25 miljoner med Statens Institutionsstyrelse, SiS. Myndigheten ska digitaliseras och det handlar nu om att utveckla och förvalta ett nytt skräddarsytt system för myndighetens kärnverksamhet. Kontraktet gäller utveckling och förvaltning och löper över fem år med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år. Decerno vann avtalet i hård konkurrens i en offentlig upphandling och en nöjd bolagschef, Mats Dahl, konstaterar:
– Med vår unika erfarenhet av att utveckla verksamhetsstöd för andra myndigheter som till exempel Barn- och ungdomspsykiatrin inom SLL och Åklagarmyndigheten kunde vi skapa ett vinnande erbjudande. Ordern från SiS visar att vi är en ledande leverantör av skräddarsydda system för kunder med höga krav.

Skräddarsydda lösningar. Decerno utvecklar och designar skräddarsydda som sagt förvaltningssystem. En poäng är att man gör det utifrån ett helhetsansvar. Det ger, menar Mats Dahl, kunderna ökad effektivitet, unika konkurrensmedel och en enklare vardag.
– Vi stödjer alla faser från förstudie och utveckling till förvaltning och support. Decerno har kontor i Stockholm, Kista, Uppsala, Göteborg och Sevilla med totalt cirka 115 medarbetare, säger han.

3000 anställda ska använda systemet. Om SiS ska noteras att det är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. SiS behandlar ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. Man tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.
Myndigheten har 24 särskilda ungdomshem med drygt 700 platser och elva LVM-hem med knappt 400 platser för vård av vuxna missbrukare. Institutionerna är placerade över hela landet.
När det gäller SiS är systemets huvudsakliga funktioner att hantera journal- och dokumentationsstöd. Det kommer att användas av flertalet av SiS cirka 3000 anställda.

Långa kontrakt ger stabilitet. För Addnodekoncernen som helhet är detta ytterligare ett exempel på bolagets förmåga att knyta upp offentliga verksamheter till effektiva kommunikations- och förvaltningssystem. Man har en rad offentliga kunder, ett faktum som också avspeglas i långa och stabila kontrakt med säkra intäktsflöden.
Koncernen har förutom den offentligt publika sidan av verksamheten också bl a flera av PLM-, tillverknings- och anläggningsmarknadens största aktörer i sitt hägn, bl a TechniaTranscat och Symetri, f d Cad-Q.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title