Annons

Aerospace & Defense: Ännu en fjäder i molnhatten när Kongsberg Aviation Maintenance Service satsar på IFS Cloud-plattformen

VÄSSAR NATOs kapacitet inom HANTERING AV FÖRSVARSMATERIEL. I de oroliga tider vi lever spelar den nordiska försvarsindustrin en viktig roll. Att man vässar sina kapabiliteter kring datahantering för att utöka NATOs kapacitet inom produktion av försvarsmateriel är i detta en kritisk faktor. En av dessa nyckelaktörer på försvarsindustri-sidan är norska Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS). Bolaget är duktigt inom områdena reparation, översyn, modifieringar och testning av komponenter till militära flygplan och helikoptrar. Men man har också specialiserat på återvinning av reservdelar.
Idag meddelar IFS att man tagit hem en intressant order från KAMS: de har valt IFS Cloud, molnplattformen alltså, för att utöka automatiseringen, som höjer effektiviteten, och bygga en långsiktig samt pålitlig översikt över resurs- och materialtillgångar.
- Vår bransch förändras snabbt i samband med introduktionen av ny teknik och vi måste förändras i samma takt som den tekniska utvecklingen, säger Andre Jægtvik, Acting President på KAMS, och tillägger att man kommer att använda en omfattande uppsättning av IFS Cloud-moduler, inklusive funktionalitet för underhåll, reparation och drift (MRO), leveranskedja, projekt, inköp, ekonomi, CRM och hälsa, säkerhet och miljö (HSE).
När lösningen har rullats ut till fullo kommer IFS Cloud att tillgodose behoven hos 500 användare på fyra platser i Norge. Implementationsstödet kommer från IFS allianspartner, konsulten CGI.
– Vi är glada över möjligheten att få arbeta ihop med KAMS, säger IFS Nordenchef Ann-Kristin Sander. De är inte bara en viktig leverantör till det norska flygvapnet, utan spelar också en viktig roll för att utöka NATOs kapacitet inom produktion av försvarsmateriel. I en tid då marknaden för flyg och försvar växer snabbt, kommer IFS Cloud hjälpa KAMS att producera fler flygtimmar med effektiva processer till en lägre kostnad, vilket i sin tur kommer att utöka det norska flygvapnets tillgänglighet för NATO.

I pressmaterialet hävdas att användningen av IFS Cloud kommer att göra det möjligt för KAMS att förkorta handläggningstiderna och sänka kostnaderna, vilket underlättar såväl affärsexpansion som nya kundförvärv. 

Processoptimering för ökad produktivitet
Den omfattande funktionaliteten i IFS Cloud kommer också att optimera KAMS processer för ökad produktivitet, vilket gör det möjligt att förbättra allokeringen av resurser, inköp, planering, utförande av underhåll och finansiell rapportering. Dessutom kommer implementeringen av lösningen göra det möjligt för KAMS att automatisera sin order-to-cash-process, inklusive kundofferter, planering, utförande av underhåll och fakturering, och därigenom få bort operativa silos och manuellt arbete.  

– Vi ser fram emot att samarbeta med IFS och använda deras teknik under kommande år, tillägger Andre Jægtvik.

Majoritetsägt av Kongsberg och Patria  
KAMS spelar sedan lång tid tillbaka en betydande roll i den norska flygindustrin. Bolaget grundades som en del av Norwegian Defence Logistics Organisation (NDLO) på Kjeller, och omvandlades under 2011 till ett statligt företag, till 100 procent ägt av Försvarsdepartementet. Under 2019 förvärvade Kongsberg majoritetsägarskapet i bolaget tillsammans med Patria med målsättningen att göra det till en MRO-leverantör i världsklass. Under 2019 ingick NDLO och KAMS ett strategiskt partnerskap för att utveckla underhållet för militära flygplan och helikoptrar. 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title