Annons

AUTOMATION: Fransk student demonstrerade robotlösning för fordonsbelysning

Hur lägger man upp en lösning så att en förprogrammerad robot kan paketera lampor i kartonger på ett effektivt och enkelt sätt? Det var bl a den här utmaningen som Alexandre Minvielle från Frankrike, ställdes inför i samband med en projektkurs inom automation vid Högskolan Väst.
I tisdags i förra veckan gjorde Minvielle en presentation för företaget Tyri i hur de bäst kan automatisera sin montering av belysning till arbetsfordon.

Under presentationen på Produktionstekniskt centrum (PTC) i Trollhättan visade den franske studenten hur en förprogrammerad robot kan paketera lampor i kartonger på ett effektivt och enkelt sätt. Han har också tagit fram en kameralösning för att inspektera kvalitén på en limfog på lampan.
Tyri från Göteborg hade med sig två representanter som intresserat följde presentationen. Efteråt var man mycket nöjda.
– Det var mycket intressant. Vi har fått både inspiration och en del tekniska lösningar av det vi har sett idag, säger produktionsledare Daniel Segerdahl.

Minvielle, som kommer från Universitet i Limoges, var mycket nöjd med presentationen.
– Jag har arbetat med detta sedan årsskiftet, berättar Alexandre Minvielle. Det kändes bra med presentationen eftersom Tyri var nöjda och det verkar som de kommer att använda en del av de lösningar jag presenterade i deras produktion.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title