Annons

AUTOMOTIVE: Jaguar Land Rover mångmiljard-satsar på att utveckla nästa generations elbilar

PÅ PLM-SIDAN ÄR DASSAULT’s 3DEXPERIENCE HUVUDKOMPONENT i PLATTFORMEN. De globala elbils-satsningarna går vidare i full fart. Idag meddelar JLR, Jaguar Land Rover, en storsatsning. Bolaget ska rekrytera 300 nya tekniker och testingenjörer till West Midlands. Tjänsterna kommer att stödja den ökande Range Rover-tillverkningen och utvecklingen av nästa generations elektriska modeller.
Av de 300 tjänsterna rekryterar den brittiska tillverkaren cirka 100 underhållstekniker till fabriken i Solihull för att driva och underhålla högautomatiserade, precisionsbaserade produktionsanläggningar i en ny verkstad för cirka 130 miljoner pund, motsvarande drygt 1,8 miljarder svenska kronor. Den nya verkstaden kommer att möjliggöra en produktionsökning på 30 % av Range Rover och Range Rover Sport under kommande kvartal.
Utöver detta kommer tekniker också att utbildas för att arbeta med ett nytt karosstillverknings-system till ett värde av cirka 70 miljoner pund, eller nära en mijard kronor, avsett att stödja produktionen av den kommande efterlängtade helt elektriska Range Rover.
På PLM-sidan jobbar JLR huvudsakligen i Dassault Systemes-miljö med CATIA (CAD) och 3DEXPERIENCE-plattformen – med ENOVIA (cPDm), CATIA (CAD), DELMIA (Digital Manufacturing), SIMULIA (Simulering & Analys) och 3DVIA PLM 2.0. Det har, som PLM&ERP News tidigare rapporterat, varit en tuff resa för att etablera JLRs i-PLM-plattform, som tagit över ett decennium att få på plats. Det lär fortfarande vara så att man för vissa modellprogram har kvar Siemens Teamcenter PLM-lösningar. I övrigt kan det i nordiskt perspektiv vara av intresse att veta att man när det gäller konfiguration använder man också danska Configits mjukvara.

Bolagets miljardsatsning hänger alltså också samman med att man gjort en investering på totalt 200 miljoner pund i den nya automatiserade karossproduktionsanläggning – med nästan 700 robotar – i Solihull. Satsningen är en del av JLRs åtagande att investera totalt 15 miljarder pund under de kommande fem åren i verksamheten i företagets industriella fotavtryck, fordonsprogram, autonom, AI och digital teknik samt kompetensutveckling.

Resan mot elektrifiering av vagnparken
Dessutom rekryterar JLR cirka 200 tekniker och testingenjörer till anläggningarna i Gaydon och Whitley, där de kommer att arbeta med testning och utveckling av nästa generations elbilar. Alla tekniker och testingenjörer kommer att få utbildning i elektrifiering genom JLRs ”Future Skills Programme”, för att säkerställa att de har de kunskaper som krävs för produktion och underhåll av elbilar.
– Solihull och Gaydon är hjärtat i vår globala verksamhet och dessa nya tjänster är en möjlighet för begåvade personer att vara en del av vår resa mot elektrifiering. Jag är oerhört glad över att få välkomna en ny grupp individer som får möjlighet att utveckla sina färdigheter och bli en del av vår familj bestående av stolta tillverkare av några av de mest eftertraktade moderna lyxbilarna, säger Barbara Bergmeier, Executive Director of Industrial Operations.

Nästa elbil som lanseras är nya Range Rover, för vilken förbeställningar öppnar senare i år. Därefter kommer den första av tre nyutvecklade moderna helelektriska Jaguar-modeller, som blir en 4-dörrars GT byggd i Solihull.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title