Annons

Banker och investerare sa nej, men AQ-grundarna stod på sig: Nu har de fått revansch

För drygt 20 år sedan skulle den dåvarande arbetsplatsen läggas ned. Men Claes Mellgren och Per-Olof Andersson ville annorlunda. De hade inget externt startkapital, eftersom både banker och investerare sade nej. Men de hade en affärsidé som de trodde på. I dag är AQ Group en av Skandinaviens ledande leverantörer av komponenter och system till industrin, bland annat elskåp, kablage och plåtbearbetning.
Igår i Örebro var det final för region Svealand i EY Entrepreneur of the year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser som funnits globalt i över 30 år. Och, AQ Groupgrundarna tog storslam...

Bland finalisterna från nio olika företag som plockats ut bland nomineringarna artade det sig så att Claes Mellgren och Per-Olof Andersson på AQ Group från Västerås tog hem både priset som Årets entreprenörer i region Sveland och dessutom priset som Årets internationella tillväxt. Detta var den sjätte och sista regionsfinalen och ingen annan finalist har tagit hem två priser under detta år.

Kundperspektivet i fokus. – Med ett solitt och energiskt ledarskap har Mellgren och Andersson byggt ett stort internationellt företag som alltid utgår från kundens perspektiv. Den driftiga duon personifierar verkligen den starka entreprenörsanda som finns i regionen. De är otroligt värda vinnare, säger Bo Sandberg, juryordförande.

Juryns motivering för EY Entrepreneur of the year region Väst: ”I en extremt konkurrensutsatt internationell miljö så har de genom stor energi och ett systematiskt och tydligt ledarskap lyckats skapa ett stort internationellt företag som levererar stora fördelar till sina kunder. Genom att sätta kunden i fokus och jobba enkelt i en kostnadseffektiv entreprenörsanda så har de med hjälp av både mod och respekt blivit världsledande i sin bransch!”

Motivering för Årets internationella tillväxt: ”De har med en visionärs långsiktighet skapat ett företag där nästan 50% av företagets produkter går till utländska kunder. Genom egen unik produktutveckling, innovativa kundanpassade lösningar och ett stort personligt engagemang så har de skapat ett företag med hela världen som arbetsfält.”

Starkt finalfält. – Vi hade som vanligt ett mycket starkt finalfält med många inspirerande entreprenörer. AQ Group tog verkligen storslam och kommer ställa upp i två kategorier i den nationella finalen, säger Mathias Wallin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year region Svealand.

Vinnarna i respektive pris i regionsfinalen går vidare till den nationella finalen i januari 2018 i Stockholm och tävlar där mot övriga regionsvinnare. Vinnaren i huvudpriset där tävlar internationellt i Monte Carlo nästa år.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title