Annons

Bildskärmsgiganten EIZO satsar på Aras Innovator som PLM-ryggrad

Chefen för Aras Japan, Masahiko Hisatsugu, säger i en kommentar att EIZOs plattformsval baserat sig på Innovator-svitens flexibilitet och öppna karaktär, vilket också spelat en avgörande roll för en rad större globala företagsorganisationer när man haft siktet inställt på att vässa flödet och allokeringen av produkt- och processdata i samband med produktframtagning. Han pekar också på värdet av plattformens lågkodkaraktär, vilket innebär att mjukvaran i sig är komplex och avancerad, men komplexiteten ligger under ytan och den som vill använda mjukvaran för det ändamål den har inte behöver koda i programmeringen. Det gör programvaran. Användaren ska i princip bra behöva bara ”dra och släppa” för att exempelvis bygga en anpassad instrumentbräda, ”dashboard”.
– Aras-plattformen ger användarna möjlighet att snabbt tillgodose affärsbehov genom att enkelt anpassa sig till nya processer – vilket ger ännu mer värde till deras nuvarande system,” säger Hisatsugu.

Finns i fler än 90 länder
Det är ingen liten spelare Aras nu har fått upp på vagnen. EIZO, som betyder ”bild” på japanska, utvecklar och tillverkar avancerade visuella bildskärmslösningar. I detta täcker man ett brett spektrum av lösningaaspekter, från EIZO totala bildbehandlingslösningar, med en rad skärmar och programvara till videofångst, bearbetnings- och distributionslösningar, kameror och avancerad integrerad teknik. Det industrisegment man riktar sig mot är kreativa områden, sjukvård, flygtrafikstyrning, maritim, säkerhet och övervakning och mer. Med huvudkontor i Hakusan, Japan, har EIZO FoU och tillverkningsanläggningar i Japan, Kina, Tyskland och USA och representanter i mer än 90 länder.

Varför satsade man på Aras-plattformen?
Allmänt skriver man i pressmaterialet att man gör det för att, ”öka sin förmåga att anpassa sig till affärsförändringar och stödja massanpassning för sina kunder.”
EIZO hävdar att deras nuvarande infrastruktur och processer saknade viss funktionalitet och den flexibilitet som krävs för att hålla jämna steg med hur deras affärsstrategier utvecklades. Digitaliseringstrenden är naturligtvis något som i sammanhanget satt sina avtryck.
Bolaget startade ett digitalt omvandlingsinitiativ för en tid sedan med målet att förbättra den interna produktiviteten och vässa lyhördheten för förändringar i företaget.
Valet av Aras kom, efter vad bolaget hävdar, ”en omfattande marknadsundersökning”.
som implementeringspartner har EIZO valt Hitachi Systems. I de senares uppdrag ingår att hjälpa till med ett brett utbud av teknisk support, inkluderas överensstämmelse med lagar och förordningar som är nödvändiga för tillverkning av medicinsk utrustning, teknisk dokumentation och arbetsflödeshantering.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title