TEKNOLOGISKT PARTNERSKAP. Peter Carlsson (t v), VD för batteritillverkaren Northvolt, och Ulf Troedsson, idag exekutiv rådgivare på Siemens Nordics, i samband med att bolagen gjorde klart med att Siemens blir teknologisk partner. Det tekniska partnerskapet innefattar två huvudområden för samarbetet:
* På teknologisidan kommer Northvolt att utnyttja Siemens produktutbud inom Digital Enterprise-portföljen, vilket innefattar allt från designmjukvara som NX CAD och PLM-sviten Teamcenter, lösningar för tillverkningsplanering och automatisering, inklusive industriella kommunikationsnätverk och molnlösningar.
* Den andra punkten innefattar att Siemens avser att köpa batterier från Northvolt så snart anläggningen för storskalig produktion är färdigställd och att man också undersöker möjligheter för utvecklingssamarbete.
– Den europeiska industrin förflyttar sig snabbt mot en ökad elektrifiering. Med en expertis i världsklass inom elektrifiering, automatisering och digitalisering blir Siemens en värdefull teknisk partner, leverantör och kund till Northvolt i denna förflyttning. Så snart vi påbörjar den storskaliga produktionen är avsikten att vi ska leverera de grönaste litiumjonbatterierna i världen, kommenterade Peter Carlsson, saken i samband med sin presentation på Siemens event, ”Beyond Industry 4.0”, som avhölls under den gångna veckan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × fyra =