Annons

Digitala tvillingar och hantering av smarta enheter: Hexagon släpper molnlösning för vassare geospatial tillgångsförvaltning

Hanteringen av anläggningstillgångar är ett av de områden som är inne i en kraftfull utvecklingsloop när det gäller digitala verktyg. I detta är svenska Hexagon en av de tekniskt sett spetsigare aktörerna, inte minst då kopplat till molnet. Ett utmärkt exempel är bolagets HxGN Networks i molnet. HxGN Networks hjälper underhålls- och telekommunikations-leverantörer att bygga digitala tvillingar av sina fysiska nätverk, topologi och tillgångar. Enligt bolagets lanseringsmaterial är detta nätverk, ”den enda fullt hanterade SaaS-lösningen för geospatial tillgångshantering för verktyg och kommunikation.”
Förutom att tillhandahålla alla funktioner och kapabiliteter i den lokala HxGN Networks-sviten, inkluderar den molnbaserade lösningen hostad IT-infrastruktur och tjänster för förebyggande och korrigerande underhåll, som gör det möjligt för företag att få ut mer per investerad krona.
- HxGN Networks i molnet är inte bara kostnadseffektivt för våra kunder utan ger dem också säkerheten och sinnesfriden att deras data är säkra och deras system är optimerade, säger Maximilian Weber, senior VP för globala verktyg och kommunikationer i Hexagons division Safety, Infrastructure & Geospatial.

Geospatiala data består av, härrör från eller relaterar till data som är direkt kopplade till specifika geografiska platser. Om datamängden består av geografisk information kallas de spatiala (eller geospatiala). Geospatiala data kan handla om sånt som fastighetslistor, väderkartor, kontaktlistor, telekomrelaterade installationer, trafik- och olycksdata och andra typer av data kopplade till en geografisk plats.

I fallet med HxGN Networks ligger inriktningen på underhålls- och telekommunikationsföretag som vill modernisera förvaltningen av sina tillgångar. De kan dra nytta av HxGN Networks i molnet, vilket alltså är ett erbjudande om mjukvara som en tjänst (SaaS, ”Software-as-a-Service”).

Integrationsfärdig lösning
HxGN NetWorks är i detta en flexibel och integrationsfärdig lösning för geospatial tillgångshantering som tillhandahåller en enda källa till korrekt, uppdaterad information och ett komplett spektrum av verktyg för olika användare i hela verksamheten.
NetWorks används i dagsläget av mer än 600 kunder över hela världen för att designa, bygga, hantera och underhålla fysiska nätverk, inklusive el, gas, vatten, avloppsvatten, multiutility och fiber.

Med HxGN Networks i molnet kan företag dra nytta av robusta cybersäkerhetsfunktioner, inklusive identitets- och åtkomsthantering, kryptering och hotdetektering. Det gör det också möjligt för företag att bättre lagra och analysera de stora mängderna data som genereras av smarta nätenheter för att kunna fatta mer välgrundade beslut om nätverksdrift.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title