Annons

DIGITALISERAD LOGISTIK: SAP och ledande europeisk transportör stöper om transportindustrin

Samarbetet berör samtliga anställda på Girteka Logistics i Europa och CIS-länderna. De nya digitala lösningarna omfattar bland annat finansiering, prissättning, kontrakt och orderhantering, underleverantörer, planering, lagerhantering, transportschemaläggning, lastmatchning samt kundservice och support.
– Det här arbetet innebär att vi stöper om hela lastbilsbranschen. Med SAP som strategisk partner kan vi nu öka vår affärsproduktivitet och effektivisera våra interna processer, samtidigt som vi lägger grunden för en hög transportkvalitet till våra kunder. Tillsammans kommer vi att påskynda digitaliseringsresan för hela transportbranschen, hävdar Martynas Sarapinas, CIO på Girteka Logistics.

Edvardas Liachovičius, CEO på Girteka, har ambitioner som kan bidra till att revolutionera transportlogistiken.

Automation som förenklar
Den standardiserade och helt integrerade lösningen kommer att förenkla och automatisera de komplexa logistikprocesserna – och öka noggrannheten och effektiviteten i Girteka Logistics transporttjänster.
– Våra kunder vill maximera sin avkastning på transportutgifterna genom att arbeta med större och mer avancerade logistikleverantörer. Girteka Logistics ökar därför takten för att möta den växande efterfrågan på hög transparens och effektivitet när det gäller att transportera stora mängder varor till konkurrenskraftiga priser. Samtidigt hjälper vi våra kunder att leverera en utmärkt upplevelse till sina slutkunder, säger Edvardas Liachovičius, CEO på Girteka Logistics.

SAP vill bli en katalysator för förändringen
– Vi vill utveckla logistikbranschen med hjälp av innovation och teknik och bli en katalysator för nya strategiska digitala transporttjänster i Europa. I upplevelseekonomin räcker det heller inte längre med att flytta saker från punkt A till punkt B. Där spelar transportföretagen en avgörande roll som dataintegratörer genom att koppla samman hela leveranskedjan, säger Brian Duffy, president EMEA North på SAP.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title