Annons

Edgecam introducerar simultan B-axelsvarvning i nya versionen 2017R2

När Edgecam nu levererar sin senaste version, 2017R2, så är det i sedvanlig ordning försedd med en rad intressanta och produktiva nyheter. Men frågan är om inte den nya svarvcykeln som Edgecam 2017R2 introducerar tillhör de mest intressanta. DFenna inkluderar simultan B-axel styrning av verktygets ingreppsvinkel. Denna helt nya funktion i Edgecam 2017R2 möjliggör bättre tillgänglighet vid bearbetning av komplexa profiler genom att B-axeln vrids dynamiskt för att ge optimalt ingrepp. Men det finns som sagt mer – här är några av godbitarna: * Nytt system för mätning med probe i maskinen * “20” nya och förbättrade funktioner * Nu möjligt att mäta fixturer och hållande verktyg * Överförd CadLink information inkluderar ‘Limits och Fit’ data * ”Live Job Reports” en Windows applikation för ökad pålitlighet * Funktion för snabbsök.

Sammantaget ingår cirka 20 nya och förbättrade funktioner, inom svarvning, fräsning, simulering och trådgnistning. En av uppdateringarna är möjligheten att mäta fixturer och andra hållande verktyg i Fixture databasen. ”Det är viktigt att kunna mäta den exakta positionen och storleken på fixturen, liksom att bestämma dess förhållande till komponenter, ämne och andra hållare” förklarar John Buehler.

 Vässad CadLink.
När det gäller Edgecams Feature Finder har funktionaliteten förbättrats genom att CadLink numera överför ”Limits and Fit”data direkt till Edgecam. Denna förbättring omfattar CREO, SolidWorks och Inventor-filer. Förutom att visa egenskaperna hos en feature, ger informationen också möjlighet för Strategy Manager att läsa och använda data när denna skapar bearbetningsrutiner.

Funktionen Live Job Reports kördes tidigare som en Windows-tjänst. I Edgecam 2017R2 byter den till en stationär applikation, vilket förbättrar tillförlitligheten vid ändring av användarprofiler.

Anpassa menyerna för varje tillfälle.
Mängden kommandon i Edgecam är mycket stor för att erbjuda programmerare optimala verktyg att skapa verktygsbanor. Det innebär samtidigt att urvalet av lämpliga kommandon att presentera i menyerna kan vara svårt. Användaren kan ju själv anpassa menyerna så de passar han/hon i varje tillfälle.

I version 2017R2 införs en sökfunktion vilket innebär att man enkelt kan söka efter önskat kommando, vilket gör det enklare att hitta kommandon som inte används så ofta.

I version 2017R2 fortsätter den kontinuerliga uppdateringen av cykeldialoger med bilder och kontextkänslig hjälp.

I denna version har ”Slot Milling”, ”Project Flow Curves” och ”Project Circular Pattern” uppdaterats. Denna egenskap hos Edgecam hjälper användare att enkelt tolka och förstå kommandon som sällan används. Dessutom innebär det att de användare som mer sällan använder systemet enklare och snabbare tar till sig Edgecams grundläggande funktionalitet.”

Sofistikerad probehantering.
Inspektionsmodulen erbjuder vad Edgecams John Buehler beskriver som ”oöverträffad användarvänlighet och sofistikerad probehantering.” För såväl in-process som slutmätning. ”Inspection ger en robust miljö för mätning med probe i maskin tack vare stödet för ett brett spektrum av features, generering av verktygsbanor och mätrapporter.” Edgecam tillgodoser därigenom de ökande behovet av offline inspektion och mätning. Med hjälp av en uppsättning lättanvända kommandon skapar användaren de features som ska mätas som sedan omvandlas till en verktygsbana och simuleras. Det innebär att probehanteringen programmeras på samma sätt som all bearbetning i Edgecam. Postprocessorn skapar den för maskinen nödvändiga koden.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title