Annons

ERP/IFS’ Q3-RAPPORT: Fortsätter att klå konkurrenterna med en faktor 3 på tillväxtsidan

Som PLM&ERP News rapporterade i samband med förra veckans artikel från svenskla ERP-utvecklaren IFS’ globala användarevent i Boston, har bolaget visat upp sensationellt goda tillväxtsiffror de senaste åren. Bland sånt som står ut är att man haft IFS sex kvartal i följd med en tillväxt på över 20%.
När företaget idag släpper rapporten för årets tredje kvartal lever bolaget fortsatt upp till de höga förväntningarna. Med en 23-procentig ökning av nettoomsättningen har IFS än en gång överträffat marknaden med en faktor tre. Man vinner alltså marknadsandelar från alla de tunga konkurrenterna i sina specialsegment, SAP, Oracle och de andra ligger kort sagt allmänt på lägre tillväxttal.
- Framgången för vår transformationsmodell är uppenbar med vårt sjätte raka kvartal av tillväxt på över 20 procent, säger IFS-chefen Darren Roos. Under de senaste 18 månaderna har vi gått från att ha en lite fragmenterad internationell verksamhet till en snabbväxande organisation som verkar i större och mer systematisk global skala. Samtidigt håller vi stenhårt på att gro i vårt kundengagemang för att erbjuda de bästa upplevelserna. Detta är fortfarande vår vägledande affärsprincip.

Darren Roos sammanfattade vad som fortsätter att skilja IFS från branschkonkurrenter och sammanfattade:

  • Utvecklingen i vår topplinje lever inte bara på att hämta intäkter från vår installerade bas genom en taktik som går ut på uppdateringsrevisioner av mjukvaran. Tvärtom, vi vinner hälften av våra licensintäkter från nya kunder. Vi talar i detta om volymer som understryker förmågan att slå de större och mer etablerade konkurrenterna på fingrarna. Vi har helt enkelt ett affärsupplägg som erbjuder vad de andra inte gör: valfrihet och fokus på verkligt kundvärde.

”Det viktigaste projektet i IFS’ historia”
IFS-ekonomichef Constance Minc kommenterade också bolagets starka siffror med att, ”varje intäktsinriktning ökade tvåsiffrigt under tredje kvartalet, vilket talar för att vi är ett företag med en tydlig vision som primärt verktyg för tillväxt. För att säkerställa att vi är utrustade för den fortsatta resan – och för att hjälpa oss att nå vårt intäktsmål för 2021 på 1 miljard dollar – genomförde vi nyligen det viktigaste IT-projektet i vårt företags historia; ett upplägg som innebär att vi snabbt kan anpassa oss till fluktuationer i vilken del som helst av verksamheten för att bättre leverera jämn tillväxt och lönsamhet.”

Bland de nya kunder som tillkännagavs under tredje kvartalet var flygmotorgiganten Rolls-Royce, den globala kryogenpionjären Cryostar, den internationella plasttillverkaren Primo och SportPesa Racing Point Formula One-team, som PLM&ERP News rapporterat om i en tidigare artikel.

Highlights under tredje kvartalet
Bland de bitar som IFS självt framhåller som ”highlights” under tredje kvartalet är:

• Att man, exklusive WorkWave, ökade molnintäkterna med 61% jämfört med samma period 2018
• Att nettoomsättningen under kvartalet uppgick till 4 588 miljoner kronor (485 miljoner US dollar), en ökning med 23 % jämfört med samma period 2018;
• Att nettoomsättningen under tredje kvartalet ökade med 21 %
• Att licensintäkterna ökade för tredje kvartalet ökade med 45
• Att IFSs strategiska tillväxtmarknader ökade även de med tvåsiffriga tal på licenssidan, där Aerospace & Defense växte med 41% och Service Management ökade med 66% (båda YTD)
• EBITDA växte med 41% YTD jämfört med samma period 2018
• Att man växer kraftfullt inom FSM, fältservice, understruket av det nyligen förvärvade Astea, som stödjer en kombinerad servicehanteringskunder på 8 000 globalt och växer.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title