Annons

ERP: Miljardkoncern konsoliderar sina globala affärsprocesser på IFS Applications och molnet

Det som ligger bakom Orkla HCs beslut har en icke ovanlig bakgrund när det gäller expansiva bolag. Koncernen har vuxit kraftfullt genom förvärv och fusioner; en utveckling som har fört med sig att man hamnat i ett läge med olika ERP-lösningar i varje land. Detta är knappast optimalt om man vill strömlinjeforma en organisation för att skapa effektiva skalfördelar.
Därför väljer man nu att konsolidera på IFS Applications molnplattform.
– Lösningen är en perfekt matchning för vår organisation och erbjuder bl a vass funktionalitet i produktionsplanering, något som är avgörande för oss. IFS Applications kommer att ge oss en gemensam lösning för hela gruppen så att vi kan anpassa och effektivisera våra processer, summerar Stephen Bostock.

”EN LÖSNING I VÄRLDSKLASS”
Nöjd över utvecklingen är förstås också Morten Søger, ”Partner Sales Director” på IFS Nordic.
– Genom en lång professionell utvärderingsprocess blev det klart att det finns en unik matchning mellan IFS branschledande teknik, vår partner Addovations djupa industri och lösningsförmåga och Orkla House Care affärspreferenser för en ny gemensam och innovativ ERP-plattform, säger han.
Addovations försäljningschef, Arnold Eriksson, poängterar värdet av den skarpa utvärderingsprocessen i den norska koncernen.
– Orkla House Care var mycket väl väl förberett, både ifråga om projektet och för utvärderingsprocessen, säger han och tillägger att, ”vi är övertygade om att vi tillsammans med Orkla House Care kommer att leverera en lösning i världsklass för att öka deras framtida tillväxt.”

Orkla House Care har i dagsläget ca 900 anställda i 6 länder och en omsätter på 1,6 miljarder norska kronor.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title