Annons

F d chef för PTC Norden in på börsen med simuleringsbolag

Idag är det börspremiär för svenska simuleringsbolaget inom medicin och hälsa, Mentice. Bolaget är nu noterat på Nasdaq First North Premier i Stockholm. Mentice beskriver sig självt som, ”en leverantör av högteknologiska lösningar för simulering i medicinsk sektor, med ett särskilt fokus på endovaskulära förfaranden.”
Allmänt används företagets simulatorer för att utbilda, utbilda och förbättra kirurgernas färdigheter i olika typer av procedurer och när de introduceras till nya kliniska instrument.
För dem som varit med länge i PLM-branschen kan noteras att bolaget leds av PLM-utrvecklarens PTCs förre nordiske chef, Göran Malmberg.

Mentice grundades 1999 och dess simulatorer har sedan dess installerats i cirka 400 sjukhus och akademiska institutioner runt om i världen och över 1 250 simuleringssystem har levererats till sjukhus och medicinsk utrustning tillverkare.

Göran Malmberg, Menticebas.

– Detta är en riktigt spännande dag för oss och vi är väldigt med det stora intresse som visat sig när det gäller viljan att delta i Mentices erbjudande, säger Göran Malmberg, VD för Mentice. Noteringen av bolagets aktier kommer att främja oss som bolag och bidra till fortsatt tillväxt och utveckling genom bland annat breddningen våra finansieringsmöjligheter.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title