Annons

Fingerprint och Altran vässar biometri-ID inom automotive

Svenska utvecklaren av biometriska identifieringslösningar, Fingerprint, har haft det tufft det senaste året med sjunkande försäljning och en aktie vars värdeutveckling pekat skarpt nedåt. Men bolaget jobbar hur som helst vidare med att utveckla sin lösningsportfölj och nu annonserar teknikkonsulten Altran att man tecknat ett utvecklingsavtal med Fingerprint. Partnerskapet går ut på att ta fram och erbjuda biometriska lösningar för bilindustrin.

Fingerprint erbjuder både fingeravtrycks- och irisbaserade (ögonrelaterade) biometriska produkter som kan användas i ett brett spektrum inom fordonsindustrin. Peronifierade anpassningar, åtkomstkontroll och betalningar är också bra exempel där biometri ger en enkel och säker identifiering av användaren.

Säkrar snabb tid till marknaden. Om Altran ska sägas att konsulten tillhandahåller systemintegrationstjänster för både OEM och Tier 1 baserat på Fingerprints produktportfölj. Partnerskapet mellan Altran och Fingerprints, menar man, ”säkrar en kort ’time2market’ för kunderna i kombination med ett världsledande supportnätverk och högkvalitativa lösningar i fokus.

Altran är vidare verksamt inom automotive med bl a ett komplett FoU-center för att utveckla avancerade E/E-system och nya generationens framdrivningslösningar. Man har i detta över 6000 experter över hela världen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title