Annons

ERP: Plasttillverkaren Primo implementerar IFS Applications i molnet

– Att modernisera sina affärssystem är det snabbaste och mest pålitliga sättet för företag att se till att de ligger före sina konkurrenter och framgångsrikt når sina affärsmål.
Det säger svenska affärsystemutvecklaren IFS’ nordenchef, Elni Kullmer, i en kommentar till nyheten att den internationella plasttillverkaren Primo Group satsar på att implementera IFS’ mjukvarussvit Applications 10 i molnet. Tanken är att bolaget ska samla sina affärskritiska processer i en omfattande och användarvänlig lösning och molnet är tveklöst en bra plattform för detta.
- Absolut, vi behövde en lösning som kunde stödja alla delar av vår komplexa produktion, hjälpa oss att driva försäljning genom minskade ledtider samt ge full integration med våra ekonomi- och CRM-system. IFS Applications plattform var den bästa matchningen för att uppnå de här målen, säger Marika Solgård-Olli, ERP-ansvarig på Primo.

Primo är ett globalt bolag som specialiserar sig på att utveckla och tillverka extruderade profiler i plast och kompositmaterial för medicinsk industri, transport, bygg och konstruktion, offshore, energi, kraft och belysning och en rad andra branscher. Bolaget växer snabbt och har idag produktionsanläggningar i åtta länder över hela världen.
I detta finns också bakgrunden till behovet av ett nytt affärssystem. Det nu 60-åriga bolaget behövde byta ut sin tidigare lösning mot en mer övergripande med stöd för hela värdekedjan, från interna ekonomiprocesser till lagerhantering och rapportering.
Här drog IFS alltså längsta strået efter en omfattande utvärderingsprocess.

IFS’ nordenchef, Ellni Kullmer.

Ger kortare handläggningstider
Ellni Kullmer konstaterar att IFS Applications möjliggör digitalisering av alla viktiga affärsprocesser, som prognoser och offerthantering, vilket resulterar i kortare handläggningstider och produkter som kommer ut på marknaden snabbare.
Andra viktiga fördelar är avancerad produktplanering, projektledning, schemalagda beställningar och förbättrad kvalitetskontroll. IFS-lösningen kommer att distribueras på IFS Managed Cloud till alla Primos anläggningar i Kina, Danmark, Finland, Tyskland, Norge, Polen, Ryssland och Sverige.
IFS Applications är med sin Applications-plattform en bra lösning för detta.
– Genom att fokusera på specifika processer kan flaskhalsar elimineras med hjälp av smarta lösningar som ger alla användare möjlighet att delta i en positiv förändringsprocess, säger IFS’ nordenchef.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title