Annons

Stefan Bergmark ny chef för Swecos verksamhet IT för samhällsutveckling

Stefan Bergmark tillträder som ny VD för Swecos verksamhet inom IT för samhällsutveckling med omkring 240 medarbetare i Sverige. Han blir också medlem av av Sweco Sveriges ledningsgrupp och efterträder Maria Gårdlund som lämnar Sweco.

Stefan Bergmark har över 20 års erfarenhet av ledande befattningar, bl a som VD, CIO och affärsområdesansvarig inom olika branscher. Han har mångårig erfarenhet från IT- och konsultsektorn och har djup förståelse för digitalisering.
– Bergmarks kompetens och tidigare erfarenhet ger rätt förutsättningar för att vidareutveckla vår verksamhet inom IT för samhällsutveckling. Samhället står inför en stor digital omställning där våra städer och samhällen behöver bli ännu smartare för att klara sin samhällsfunktion och nå klimatmålen. Här har Sweco en stor roll att spela och Stefan Bergmarks förståelse för våra kunder, affärssinne och ledaregenskaper är helt rätt för att fortsätta utvecklingen av vår verksamhet och driva på denna omställning, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, VD Sweco Sverige.
– Det känns oerhört spännande att få förtroendet att vara med och driva Swecos fortsatta digitala resa och att få bidra i utvecklingen av smarta samhällen och städer. Jag ser fram emot att få göra det tillsammans med alla kompetenta medarbetare inom Sweco och både befintliga och nya kunder, säger Stefan Bergmark.

Gårdlund lämnar bolaget
Maria Gårdlund har haft ledande positioner för olika verksamheter inom Sweco sedan 2008 och lämnar nu företaget.
– Maria har spelat en viktig roll i Swecos utveckling i Sverige och är en mycket uppskattade ledare och kollega. Nu när Maria har valt att lämna vill jag tacka för hennes insatser och samtidigt önska henne allt gott framåt, avslutar Ann-Louise Lökholm Klasson.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title