Annons

Han blir ny digital chef inom Pulsenkoncernen

I november klev det bekanta Pulsenansiktet Jonas Toftefors tillbaka in i bolaget efter en tid på annat håll, som Chief Digital Officer, CDO. Han får i detta en samordnande roll med uppdrag att stötta Pulsenbolagen i deras digitaliseringsresor.
– Digitalisering handlar inte bara om teknik. Det är kombinationen av organisation, arbetssätt och teknik som skapar digitalisering. Det handlar mycket om människorna, och att vi behöver bli ännu modernare för att kunna leverera moderna lösningar. Jag kommer att vara lead från teknikperspektivet i de processerna, men även jobba nära HR, säger Jonas Toftefors.

Jonas Toftefors roll som CDO blir mångfacetterad där han kommer att arbeta centralt inom Pulsenkoncernen med att stötta de olika bolagen i deras digitaliseringsresor, i allt från personalfrågor till teknik. Han kommer verka som ett stöd för att modernisera arkitektur, rutiner och processer inom bolagen, och även samordna bolagen sinsemellan. I hans uppdrag ingår även att identifiera de verktyg och processer som gör nytta och skapar effektivitet, både inom verksamheterna och i leveranserna mot kund.
– I leveranser mot kund jobbar flera bolag fortfarande releasebaserat. Vi kommer titta på hur vi kan anamma ett modernare arbetssätt med kontinuerliga leveranser. Vi vill utveckla tillsammans med kunden istället för att leverera det vi tror att kunden vill ha, säger han.

Jobbar med samtliga koncernbolag. Jonas Toftefors kommer jobba med samtliga bolag inom Pulsenkoncernen, även dotterbolag som Hjältevadshus och 21 Grams, men störst fokus kommer ligga på IT-verksamheterna.
– Det kan vara svårt för ett enskilt dotterbolag att driva koncerngemensamma direktiv. De har inte det mandatet eller tiden att göra det. Jag kan vara personen som får saker att hända mer övergripande.
Den nye Pulsen-CDOns målsättningar med den nya rollen är också klara, och han menar att han vill upptäcka snabbt vad som fungerar och inte, istället för att dra igång ett stort maskineri:
– Jag vill genom teknik realisera affärsvärde, utan att det blir för stora projekt. Och få idéer hela vägen ner i asfalten.

Ny roll med nya utmaningar. Senast har Toftefors jobbat som CIO på Kvdbil, men han har som sagt haft flera roller tidigare inom Pulsen, bl a på Pulsen Production, främst inom den del som sedan blev Pulsen Retail. Där jobbade han som bland annat Enterprise Architect för Harmoney.
– Det känns spännande och kul att vara tillbaka. Det finns många duktiga och trevliga människor att träffa igen. Det är också utmanande att med mitt nya uppdrag bidra till att dra Pulsen vidare till nästa steg.
Att komma tillbaka till Pulsen, nu i rollen som CDO, ser Toftefors som stimulerande. Han tror också att koncernen har goda förutsättningar för att fortsätta växa:
– Exempelvis är omsorg ett stabilt område som inte kommer försvinna. Där har vi en stor kundgrupp redan i dag, och det finns stora utvecklingsmöjligheter att hitta nya affärer. Pulsenbolagen Releasy och Indicate me jobbar på det hetaste som finns just nu – kundtjänst. Det är en spirande marknad som inte ser ut att ha några gränser. Pulsen överlag verkar inom områden som är väldigt heta idag.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title