Annons

Hon blir först när Högskolan Väst begår premiär för disputation online

Doktoranden Ana Magalhães blir först på Högskolan Väst med att försvara sin avhandling i direktsändning.
Imorgon sänder Högskolan Väst för första gången en disputation online. Doktoranden Ana Magalhães blir först med att försvara sin avhandling i direktsändning via ett e-mötesverktyg.
- Opponenten bor i Tyskland och assisterande handledaren i England, så med den här lösningen behöver vi inte ställa in, säger Anna-Karin Christiansson, disputationsordförande.

Igår förbereddes den digitala disputationen i Albertsalen på Högskolan Väst. All teknik testades för att säkerställa att den fungerar under disputationen.
– I dessa Coronatider måste vi hitta nya lösningar för att kunna driva vår verksamhet. Det här är ett smidigt sätt att få med alla deltagare som krävs för att genomföra disputationen. Opponenten och assisterande handledaren får nämligen inte resa in i Sverige på grund av Corona-situationen. Och betygsnämndens ledamöter, som jobbar i olika delar av Sverige, behöver nu heller inte resa till Trollhättan, säger Anna-Karin Christiansson.

Friktionsomrörningssvetsning
En annan fördel är att företag som medverkat i Ana Magalhães forskning och även intresserade forskare och företag runt om i världen enkelt kan ta del av hennes forskningsresultat. Magalhães forskning handlar om hur friktionsomrörningssvetsning med robot kan användas för att sammanfoga komponenter i aluminium med en komplex geometri. Och det är något som tillverkare av bilar, tåg, flygplan med mera har stort intresse av.
– Att sända online är en bra lösning med tanke på rådande omständigheter. Förberedelserna har tagit en del tid, men underlättades tack vare ett engagerat och bra teamarbete. Jag ser fram emot onsdag, säger Ana Magalhães.

Nyfiken på Ana Magalhães forskning?
Anas Magalhães disputation genomförs den 25 mars, kl. 09.00-14.00. Den är som vanligt öppen för allmänheten i Albertsalen (rum F104) på Högskolan Väst, och kan även följas online via länken https://hv-se.zoom.us/j/939171674

Läs avhandlingen: ”Thermoelectric Measurements for Temperature Control of Robotic Friction Stir Welding”
Opponent: Professor Jean Pierre Bergmann, Technische Univerität, Ilmenau, Tyskland
Huvudhandledare: Gunnar Bolmsjö
Assisterande handledare: Jeroen De Backer

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title