Annons

Hon blir ny toppchef på Volvo Penta och medlem i koncernbolagets ledningsgrupp

Heléne Mellquist, idag VD för Volvo Trucks europeiska division har utsetts till chef för för Volvo Penta och medlem av Volvokoncernens ledningsgrupp.
- Jag känner mig extremt inspirerad att fortsätta utveckla denna del av Volvokoncernen tillsammans med teamet på Volvo Penta, säger Mellquist i en kommentar. Med den starka produktportföljen som Volvo Penta har inom både industrisegmenten och marina segmenten tar jag på mig denna uppgift med stora förväntningar och iver.

Heléne Mellquist började sin karriär i Volvokoncernen 1988 och har haft många ledande befattningar i företaget, samt varit VD på TransAtlantic AB mellan 2012–2015.
Hon ersätter Björn Ingemanson, som efter en lång och framgångsrik karriär i Volvokoncernen går i pension i september 2020.

Mellquist, född 1964, kommer att påbörja arbetet på Volvo Penta den 1 juli och arbetar då tillsammans med Björn Ingemansson, innan hon tar över jobbet den 1 september.
– Efter mer än 30 år i Volvokoncernen och nästan nio år ledande Volvo Penta är jag glad att överlämna till en stark och dynamisk ledare som Heléne, säger Björn Ingemansson. Jag är väldigt stolt över vad Volvo Penta-teamet har uppnått både på land och till sjöss, och jag ser fram emot att se vad företaget levererar under de kommande åren. Detta är en spännande tid hos ”Penta”, och jag är säker på att Mellquiost kommer att göra ett fantastiskt jobb.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title