Annons

Husqvarna blir ny delägare i bolag för autonoma snöröjningssystem tillsammans med bl a Semcon

Yeti Snow Technology som utvecklar autonoma snöröjningssystem för flygplatser kan i framtiden applicera sin lösning på helt nya områden. PLM&ERP News har tidigare rapporterat om dessa lösningar, där teknik- och IT-konsulten Semcon spelat en viktig roll i utvecklingsarbetet.
Nu meddelas att Husqvarna Group blir ny delägare i bolaget tillsammans med Semcon och Øveraasen. Därmed öppnas nya möjligheter för den smarta tekniken.
- Med Husqvarna som partner öppnas nya dörrar för Yeti Snow Technology att skala upp och i högre grad industrialisera lösningen, säger Hans Peter Havdal, divisionschef på Semcon.

Yeti Snow Technology har utvecklat ett avancerat system för självkörande fordon som används i miljöer där det ställs höga krav på säkerhet, precision och tillförlitlighet. Hittills har fokus legat på snöröjning på flygplatsers landningsbanor och i vintras genomfördes över 40 tester på Oslo flygplats. Med Husqvarna Group som ny delägare i joint venture-bolaget öppnas möjligheter för andra användningsområden.
– Vi har utvecklat en teknik för självkörande fordon i de allra tuffaste förhållanden, och det har gett oss stor kunskap inom området. Med Husqvarna som partner öppnas nya dörrar för Yeti Snow Technology att skala upp och i högre grad industrialisera lösningen, säger Hans Peter Havdal, divisionschef på Semcon.

Ledande inom gräsklippning och robotlösningar
Husqvarna Group är ledande på marknaden inom gräsklippning – bl a när det gäller klipprobotar – och med autonoma lösningar skulle flygplatser kunna effektivisera ett tidskrävande jobb.
– Autonom teknologi har länge varit ett fokusområde för oss på Husqvarna Group. Genom att kombinera vårt kunnande med expertisen och erfarenheten hos vår nya partner Yeti Snow Technology siktar vi på att förbättra flygplatsers underhåll och öka säkerheten, sänka kostnaderna och erbjuda en bättre upplevelse för passagerarna, säger Sascha Menges, president Husqvarna Division.
Det tre bolagen blir lika stora delägare i Yeti Snow Technology och syftet med samarbetet är att ytterligare utveckla autonoma lösningar för flygplatser och längre fram även andra områden.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title