Annons

IFS tar hem kontrakt med amerikanska Lockheed Martin

När ERP- och PLM-utvecklaren IFS idag rapporterar att man tecknat ett avtal med amerikanska flygjätten Lockheed Martin kommer det som en kulmination på ett år i rekordens tecken. Den svenskägda (EQT) affärs-IT-spelarens 2018 har karaktäriserats av kraftfullt växande licensförsäljning, en succélansering av nya Applications 10-sviten och en ny CEO, förre SAP Cloud ERP-chefen, Darren Roos vid rodret.
Ordern från Lockheed Martin omfattar 2 600 användarlicenser av IFS Applications moduler för SCM (Supply Chain Management), lagerhantering, inköp och flera andra funktioner.
Mjukvaran kommer att vara ett nyckelverktyg för Lockheed Martin, relaterat till ett sjuårigt kontrakt på 3,5 miljarder dollar som flygplanstillverkaren nyligen tecknat med US Army.

Kontraktet går ut på att serva och underhålla mer än 300 000 fältbaserade utbildningshjälpmedel, simulatorer, andra enheter och simuleringar (TADSS), inklusive skjutbanor för verkanseld och instrumenteringssystem tillstöd för den amerikanska arméns TADSS Maintenance Program (ATMP).

Scott Helmer, chef för IFS’ ”Aerospace and Defense Business Unit”, berättar att IFS Applications kommer att användas för att säkerställa att material, delar och resurser ärtillgängliga för att hålla dessa tillgångar i topptrim. Men han pekar också på att ordern kommer att växa som en del i en efterföljande fas. Under denna kommer IFS att tillhandahålla lösningar för planering, inkluderande mobilatekniker för underhåll av tillgångarna.
– Den här lösningen kommer att förlängas med IFS’ programvara för optimering av planering och schemaläggning; något som innebär att Lockheed Martin kan utnyttjavåra algoritmer för artificiell intelligens (AI) för att automatisera realtidshanteringenav mobila teknikers insatser i enligt med olika krav och prioriteringar, säger Scott Helmer.

IFS marknadsetta inom A&D. Lockheed Martin är ett av flera stora flyg- och försvarsföretag (A&D) som använder IFS Applications. Detta industrisegment är ett av den svenska affärssystemutvecklarens prioriterade specialområden parallellt med olja- och gas-, fältservice- och tillverkningsindustri.
Flera viktiga analytiker betraktar också IFS som ledande inom just A&D för sin betydande kundstock på försvarssidan, tier I och Tier II-flygindustrileverantörer. Så sent som i oktober i år rankades IFS för tionde året i rad som marknadsetta när det gäller EAM-programvara (Enterprise Asset Management) för A &D-sektorn, av den respekterade analys- och rådgivningsfirman ARC Advisory.

Beprövadprogramvaruplattform. IFS chef för ”Americas”, Cindy Jaudon säger i en kommentar att ett företag som likt Lockheed Martin, levererar på stora amerikanska kontrakt för USAs försvarsdepartement (DoD), samtidigt som de säkerställer att de uppfyller eller överträffar servicenivåavtal (SLA), behöver en robust, beprövad programvaruplattform som kan hantera hela kontraktets livscykel.
– Detta är precis vad vi kan leverera till dem i en kommersiell ”off-the-shelf-lösning”(COTS).

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title