Annons

3D-modeller i naturlig storlek: PTC Onshape först bland CAD-bolagen med en app för Apple Vision Pro

PTC FÖRST PÅ PLANEN AV PLM-UTVECKLARNA. Immersiva CAD-lösningar växer i betydelse, inte minst i skenet av utvecklingen kring det industriella metaverset. Att dela 3D-modeller i naturlig eller expanderad storlek, titta på dem immersivt, omslutet, på dem med hjälp av numera närmast glasögon-liknande huvudmonterade displayer, zooma in detaljer och liknande är stort och initierande. Att dessutom kunna göra det gemensamt inom ett team i realtid oavsett var i världen man befinner sig gör det hela än mer värdefullt.
Idag kommer också en rad nya lösningar på området. En av de mest intressanta, utvecklad inom ramen för PTCs moln-CAD-mjukvara Onshape för den banbrytande Apple Vision Pro, är Onshape Vision-appen. Denna förvandlar platta datorskärms-modeller till virtuella produkter i naturlig storlek, som team-medlemmar kan hålla i, dra isär och inspektera som om de vore fysiska komponenter.
Lösningen fungerar i synk med Onshapes molnbaserade CAD- och PDM-system på iPad, vilket gör att alla ändringar i produktmodellen uppdateras i realtid med Apple Vision Pros infinita – oändligt expansions-kapabla - duk.
När utvecklingsteam "brainstormar" och delar feedback med kollegor kan deltagare från olika platser runt om i världen samtidigt se realistiska 3D-bilder av sina produkter i samma virtuella mötesutrymme, vilket gör interaktionen med tekniken mer naturlig än någonsin.
- Vi är det första CAD- och PLM-företaget som lanserar en dedikerad app för Apple Vision Pro och detta drag utökar vårt engagemang för Apple-communityn, förklarade David Katzman, GM för Onshape på PTC.
PTC, som har en långsiktig investeringsstrategi i rumslig datorteknik, ger med det nya erbjudandet en utmärkt möjlighet för industrin att förbättra hur spridda produktutvecklingsteam kan samarbeta och genomföra designgranskningar.
- När du tittar på din produktdesign genom denna nya teknik finns det inga gränser för ditt arbetsspace. Du kan manipulera din CAD-modell, som flyter på en oändlig duk framför dig i rummet, men du kan också flytta runt den i rummet hur du vill, tillägger Katzman.

PTC menar att ju tidigare ett hårdvaruutvecklings-team får feedback på ett designkoncept, desto mer sannolikt kommer de att kunna leverera produkter som deras kunder verkligen behöver och vill ha. Att dessutom utöka poolen av intressenter tidigare i gransknings-processen leder också till fler designiterationer och bättre utforskning.

Titta på industrimaskliner i full skala på verkstadsgolvet
Hur kan man använda lösningen. På flera sätt i varierade miljöer. David Katzman igen:
– Du kan gå på fabriksgolvet och se din nya industrimaskin i full skala innan du bestämmer dig för produktion, eller krympa ner den i storlek för att passa på en bordsskiva för att få ett bättre grepp om den övergripande designen, säger han och fortsätter:
– Att se din produktmodell i olika skalor kan uppmuntra till nya perspektiv och hjälpa till att identifiera potentiella förbättringar. Det är en mycket annorlunda upplevelse jämfört med att zooma in eller ut på en del på en platt skärm. Du kan ta tag i CAD-modellen med händerna, föra den närmare ansiktet och låta din nyfikenhet leda vägen för att på sista raden leverera en mer strömlinjeformad och prestandarik lösning i processen.

Perfekt lösning även för de som inte är insatta i CAD
En annan fördel med att slutföra designgranskningar med Onshape Vision är att det är extremt välkomnande och intuitivt för icke-CAD-användare, exempelvis chefer, sälj- och marknadsföringsproffs och kunder.
– Det är värt att påminna om att de flesta i dina affärskretsar inte är bekanta med eller bekväma med att navigera i en CAD-programvara. Med Apple Vision Pro är det lätt för dem att nå ut och ta tag i en digital del eller monteringssekvens för att peka ut sina intresseområden, förklarar Onshapes general manager och fortsätter:
– Onshape Vision-appen gör det mycket enklare för kunder och leverantörer att visualisera anpassningsbara produktalternativ och konfigurationer. Säljteam kan nu dela köpalternativ i en mer dynamisk presentation och få mer aktuell feedback, vilket bättre säkerställer kundnöjdhet.

PTC har åtagit sig att utveckla rumslig datoranvändning och tillhörande teknologier för tillverkningsindustrin, främst genom det innovativa arbetet från sitt Vuforia-mjukvaruteam och dess dedikerade Reality Lab.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title