Annons

InPort-köpet gör Addnode till nordisk etta på hamnlogistik…

Med nye koncernchefen Johan Andersson vid rodret fortsätter Addnode Group att expandera via förvärv och takten är hög. Så sent som för två veckor sedan blev det klart med köpet av MCAD – som inlemmas i affärsområdet design management (Symetri) - och idag är det dags igen: Addnode köper programvarubolaget InPORT (Intelligent PORT Systems AB), som utvecklar logistiklösningar för hamnar, terminaler och rederier. Bolaget är Nordens ledande leverantör inom sitt marknadssegment, omsätter cirka 25 miljoner och kommer att placeras inom Addnodes Process Management-division.

Bolaget växer i god takt och har sedan 2012 mer än fördubblat sin omsättning. Man är inte heller någon ny spelare på marknaden utan har över 25-års erfarenhet av att implementera och integrera avancerade logistiklösningar till sina kunder.

Används av 90 procent av de svenska hamnbolagen. Bolagets egenutvecklade programvarusvit PORTIT används av över 90 procent av de svenska hamnbolagen. Bolaget har under senare år nått stora framgångar utanför Sveriges gränser och idag finns nordiska logistiknav som till exempel Köpenhamn och Stavanger på kundlistan.

–  Våra hamnar spelar en samhällskritisk roll med tanke på dess betydelse för moderna hållbara logistikkedjor och en väl fungerande import- och exportverksamhet. Med inPort ombord stärker Addnode Group sin position som ledande leverantör av programvarulösningar till hållbara städer och samhällen, säger Andreas Wikholm, affärsområdeschef för Addnode Group Process Management.

Synergier från GIS och 3D VIZ. –  Vi är mycket glada över att bli en del av Addnode Group. Vi får klart bättre förutsättningar att serva kunder i både Norden och övriga Europa. Dessutom ser jag starka synergier inom områden som GIS och 3D-visualisering där Addnode Group är marknadsledande, säger Tord Svanqvist, VD för inPort.

Tillträde sker 2 januari 2018. Någon köpeskilling avslöjas inte.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title