Annons

IoT & M2M: På ett år tänker norska Com4 ta 30 % av den svenska marknadstillväxten

Com4 heter Norges snabbast växande mobiloperatör inom datakommunikation för IoT och M2M. Bolaget tar nu klivet in i Sverige och ambitionerna är stora: Målet är att stå för 30 procent av den svenska marknadstillväxten på IoT/M2M inom ett år.
Värdet på den svenska marknadstillväxten ligger, enligt Com4, i dagsläget på ca 100 miljoner kronor.
I Norge stod bolaget för hela 60% av tillväxten under förra året inom sin nisch.

Stein André Larner, VD för Com4, säger att många av företagets kunder är internationella och att de nu stärker sin närvaro i Sverige för att möta efterfrågan som finns här. Nästa steg är att etablera kontor i ytterligare länder i Europa.
– På bara några år har Com4 etablerat sig som det snabbast växande telekomföretaget inom IoT. Förra året stod vi för 60 procent av tillväxten för anslutna IoT-enheter. På sikt strävar vi efter att nå samma position i Sverige, medan det kortsiktiga målet är att ta 30 procent av marknadstillväxten, säger Larner.

Tillhör världstoppen inom IoT. COM4-chefen menar att den skandinaviska marknade tack vare en integrerad IKT-infrastruktur (IKT, Informations- och Kommunikations Teknik) för IoT har utvecklats till ett globalt mönsterexempel. Av detta skäl, hävdar han, är tiden nu inne för att etablera sig i Sverige.
– Sverige ligger, liksom Norge, långt framme inom IoT. I Sverige finns det t ex ett uttalat mål att öka användningen av IoT för att säkerställa ökad global konkurrenskraft. Vi har redan flera kunder i Sverige och höga förväntningar på vår svenska satsning, även om den kommer självklart inte kommer att kunna genomföras smärtfritt och utan ansträngning. Liksom i Norge är våra största konkurrenter de redan etablerade traditionella mobiloperatörerna, säger Larner.

Kan få en unik position i Sverige. Amritpal Singh, entreprenör och VD för svenska kunden Viscando säger att de valde Com4 på grund av företagets unika expertis och för att det inte finns någon motsvarande leverantör i Sverige.
– På Viscando hjälper vi de trafikansvariga att sänka kostnaderna och fatta rätt beslut genom att omvandla trafikdata till beslutsunderlag. Vi hanterar stora mängder data, vilket innebär att vi måste ha en pålitlig och stabil lösning. Tack vare Com4-portalen får vi databaserad överblick i realtid som gör att vi effektivt kan hantera SIM-korten i våra enheter. Den svenska marknaden behöver verkligen ett företag som Com4, säger Singh.

Hög innovationstakt. Com4 är det enda företaget i Norge som enbart fokuserar på mobilkommunikation för IoT-enheter. 2017 lanserade Com4, som den första mobiloperatören i Europa, överskrivbara SIM-kort i sina IoT-enheter. Stein André Larner anser att den höga innovationstakten är en av hemligheterna bakom företagets framgångar.
– Vi är, och ska fortsätta vara, snabbt ute med ny teknologi. Dessutom skiljer sig vår kompetens från våra konkurrenters. IoT befinner sig i brytpunkten mellan telekommunikation och informationsteknologi. Detta ställer stora krav på oss som rådgivare, men innebär samtidigt att vi skiljer oss från våra konkurrenter, säger Larner.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title