Annons

”Kompromisslös noggrannhet” när ANSYS utökar samarbetet med MICROSOFT kring molnbaserade SIMULERINGSLÖSNINGAR

Ansys utökar sitt långsiktiga strategiska samarbete med Microsoft för att påskynda virtuell produktdesign. Detta genom utökad molnbaserad åtkomst till Ansys simuleringslösningar och datorstödda ingenjörsverktyg (CAE). Nyligen meddelade den marknadsledande simulerings- och analysspelaren att man som ett nästa steg kommer att utveckla ett nytt erbjudande som gör det möjligt för användare att lansera Ansys-produkter med hjälp av sin Azure-registrering och enklare ansluta tredjepartsverktyg.
Som en integrerad komponent i samarbetet kommer Ansys att utöka sin go-to-market-strategi med Microsoft, inklusive digitala tvillingar anslutna till IoT, utveckling av autonom körning och flygsystem, samt användning av simuleringsdata för att träna artificiella intelligens- och maskinlärande (AI/ML) system. Resultatet blir, hävdar man, att gemensamma kunder, ”som migrerar till molnet kan öka produktiviteten, minska interna teknikkostnader och förbättra virtuellt samarbete.”
- Ansys Access på Microsoft Azure kommer att förbättra utvecklings- och designprocesserna för våra gemensamma kunder genom ökad produktivitet, skarpare arbetsflöden och större tillgång till molnbaserade CAE-verktyg, summerar Shane Emswiler, senior VP för produkter på Ansys.

Emswiler menar vidare att  man, ”genom att para ihop Ansys branschledande simuleringslösningar med Azure kan kunderna förnya i stor skala i en virtuell miljö utan att kompromissa med designnoggrannhet eller produktintegritet.”

Alternativ till Ansys nuvarande hanterade molnerbjudande
Ansys Access på Microsoft Azure kommer att vara ett nytt erbjudande tillgängligt på Azure Marketplace, som kommer att tillhandahålla ett alternativ till Ansys nuvarande hanterade molnerbjudande, Ansys Cloud Direct, som också körs på Azure.
Detta nya erbjudande kommer att göra det möjligt för användare att utnyttja sina befintliga Ansys-applikationer tillsammans med Azure-tjänster köpta direkt från Microsoft för att leverera kostnadsbesparingar och förbättrad datahantering samt större flexibilitet. Tillägget av Ansys Access på Microsoft Azure till Ansys nuvarande molnerbjudanden kommer att tillåta kunder att välja den mest effektiva metoden för att realisera fördelarna med molnbaserad simulering för sina organisationer.

Utöver molnsamarbete arbetar Ansys också med att integrera Microsoft 365-funktioner i sina tekniska simuleringsverktyg för att hjälpa till i den mycket samarbetande processen för produktdesign.
– Vårt fortsatta samarbete kopplar samman molnberäkningskapaciteten hos Microsoft Azure med Ansys avancerade simuleringslösningar för att bättre möjliggöra virtuell design och innovation över hela världen, säger Kurt Niebuhr, huvudansvarig för PDM på Microsoft. Han fortsätter:
– I en tid då digitala lösningar behövs mer än någonsin, gör vårt samarbete det möjligt för oss att förse ingenjörer och innovatörer med molnbaserade verktyg som möter och överträffar deras behov.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title