Annons

KONFIGURATION: Svenska CPQ-utvecklaren Tacton blir partner med global jättekonsult

Den svenska utvecklaren av konfigurations- och CPQ-lösningar (Configure, Price, and Quote), Tacton, är en av våra mer framgångsrika exempel på bra PLM- och affärssystem-relaterade mjukvaror. Kundlistan är talande i detta, några exempel är ABB, Bosch, Caterpillar Propulsion, Daimler, MAN, Mitsubishi, Siemens, Toshiba och Yaskawa. Man behöver knappat tillägga att bolagets tentakler når ut över hela världen, från huvudkontoret i Stockholm.
Detta sagt kommer dagens besked om att man ingått ett avtal med globala jättekonsulten Capgemini knappast som någon överraskning. Tillsammans ska företagen tillhandahålla innovativa CPQ-lösningar för globala aktörer inom tillverkningsindustrin. Samarbetet kombinerar Capgeminis expertis inom digital transformation tillsammans med Tactons CPQ-lösningar för att på ett bättre sätt koppla ihop kund, produkt och fabrik.
- Vårt gemensamma erbjudande med Capgemini ger oss en möjlighet att satsa än hårdare på tillverkningsindustrin, säger Frederic Lazio, CEO, Tacton.

En av de tunga poängerna med Tactons CPQ-lösningar är att de hjälper företag att exakt definiera priset på varor över ett stort och ständigt förändrat spektrum av variabler. Detta är i sig hemligheten bakom vassa konfiguratorer, något som Tacton är långt ifrån ensamma om att utveckla på världsmarknaden. Men, på sista raden är det få spelare som gör det så bra som den svenska programutvecklaren. Man håller världsklass, kort sagt, vilket också är ett av de basala skälen till att Capgemeni sökt ett samarbete.
-Vi ska leverera CPQ-lösningar i världsklass till våra kunder. Samarbetet med Tacton innebär att vi kommer kunna göra just det. Och inte bara till nuvarande kunder, utan även till nya kunder så att de kan förbättra sina organisationer med hjälp av våra lösningar, säger Stephan Hedborg, ”Head of Manufacturing” på Capgemini Sverige.

Molnbaserade lösningar
Det nya samarbetet omfattar implementering av lösningar anpassade för tillverkningsindustrin, som både underlättar administrativa arbetsuppgifter och fördelar för produktion. Den molnbaserade CPQ-lösningen gör det lättare att designa, konfigurera och sälja produkter. Det administrativa arbetet kommer att underlättas inom resursplanering och se till att sälj-, ingenjörs-, och produktionsavdelningar alltid är samordnade.
Capgemini och Tacton kommer tillsammans att arbeta med världsledande aktörer inom tillverkningsindustrin för medicinsk teknik och industrimaskiner.
– Tillsammans kan vi bidra till digitalisering i större skala för att skapa stort värde för våra kunder. Tidigare har vi tillsammans lanserat ett skräddarsytt erbjudande till bilindustrin och vi är nu glada över att ta nästa steg och investera ytterligare i detta framgångsrika samarbete, säger Frederic Lazio.
Tveklöst stärker dagens annonserad samarbete med Capgemini Tactons möjligheter att få ännu kraftfullare fart i sin tillväxt.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title